(VIDEO) Hoja in ležanje na slovenski avtocesti: "Kdo pride na tako idejo in zakaj? So morda krivi starši?"

Miha Raičevič
20.10.2021 11:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Twitter/dars

Družba za avtoceste (Dars) je na družbenem omrežju Twitter objavila posnetek treh mladostnikov, ki se sprehajajo po gorenjski avtocesti. "Saj ni res, pa je," so pripisali ob posnetku in dodali, da so nekateri za všečke na družbenih omrežjih pripravljeni narediti marsikaj, "tudi ogroziti prometno varnost in svoje življenje"

Opozarjajo, da je hoja po avtocesti smrtno nevarna in tudi prepovedana. "Kdor hodi po avtocesti, ima veliko možnosti, da ga zbije vozilo," so še dodali.

Posnetek je nastal 5. septembra okoli 18. ure na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod. Fantje so bili na bencinskem servisu, nato pa se odpravili po avtocesti v smeri Ljubljane. Hodili so v nasprotno smer in se ob svojem početju tudi fotografirali, eden izmed njih se je celo ulegel na cesto. Pri športnem parku Podmežakla so preplezali betonsko ograjo in se spustili po brežini, so nam povedali na Darsu. Kasneje so morali najverjetneje preplezati še žičnato ograjo. 

Policija: Tudi otroku mora biti jasno, da se to ne počne

Darsovi nadzorniki so jih opazili s pomočjo kamer, o dogajanju so obvestili tudi policijo in sprožili sistem za obveščanje pred nevarnostjo na cesti. Policija zadevo še obravnava. "Od zbranih obvestil bo odvisno, ali je dejanje prekršek - hoja po avtocesti - ali kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa, če bo potrjena nevarnost za življenje ljudi ali premoženje velike vrednosti," so nam odgovorili s policije. Dejanje so ostro obsodili in dodali, da gre brez dvoma za "absolutno neodgovorno, nesprejemljivo in samomorilsko početje, ki lahko ogroža osebno varnost ter varnost drugih ljudi, prometa in premoženja". "Vsakemu, tudi otroku mora biti jasno, da se to ne počne," so zaključili.

Posnetek je na Twitterju komentiral tudi profil Reševalni pas. "Kdo pride na tako idejo in zakaj? So morda krivi starši, ki svoje otroke sprehajajo ob zastojih po avtocesti?"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta