(VIDEO) Nesreča: Poglejte, kaj se lahko zgodi, če na avtocesti ustavite na pasu za počasna vozila

A.L.
30.11.2022 12:00

Na Darsu opozarjajo, da na cestišču niste varni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Saj ni res, pa je" so v objavi ob seriji posnetkov s slovenskih avtocest zapisali pri Darsu. Primeri, ki so jih objavili, bi se lahko končali tragično. "Kadar se morate nujno ustaviti na odstavnem pasu ali v odstavni niši, se zavedajte, da na cestišču niste varni. Zato se čim prej umaknite za varnostno ograjo," svetujejo.

Na Darsu obenem opozarjajo, da sta ustavljanje za počitek in sprehajanje na odstavnem pasu na avtocestah prepovedana in tudi nevarna. Odstavni pas je namenjen zgolj ustavljanju v sili. V kolikor se morate ustaviti, svetujejo, da vklopite utripalke, oblečete odsevni jopič in postavite varnostni trikotnik. Pomembo opozorilo je tudi, da nikar ne stojite na cestišču, pač pa se takoj umaknite za ograjo. Še posebej nevarno je ustavljanje na pasu za počasna vozila, kjer lahko pride do naleta vozil. To kaže tudi eden od posnetkov v objavi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta