(VIDEO) Požar na plaži Zrće: Gasilci o odvrženem cigaretnem ogorku, obiskovalci festivala ogorčeni nad organizacijo

M.R., VČ
16.07.2019 07:22

Danes okoli 1. ure je na plaži Zrće na Pagu, ki slovi po praktično 24-urni zabavi, zagorelo v enem izmed tamkajšnjih klubov. Obiskovalce nočnega lokala Kalypso, v katerem je zagorelo, so evakuirali, pri tem pa nihče ni bil poškodovan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zrće
FB

Hrvaški mediji v torek popoldne navajajo domnevo gasilcev, da je goreti začelo zaradi odvrženega cigaretnega ogorka. Predstavnica policije je sporočila, da so evakuirali okoli 10.000 ljudi. Toliko jih je bilo, ker se je v bližini odvijal festival Fresh Island. Požar je pod nadzorom. Zjutraj so na pomoč priletela tudi tri letala za gašenje, veliko preglavic pa je gasilcem povzročala burja, zaradi česar se je ogenj razširil tudi na bližnji borov gozd.
Med meščani Novalje naj bi po pisanju portala Index krožile govorice, da je bil požar podtaknjen, vendar policija tega za zdaj ne komentira. 
Je pa sam požar komentiral župan Novalje Ante Dabo, ki je pohvalil gasilce. Povedal je, da so mlade najprej evakuirali na drugo plažo, kjer ni gozda, potem ob zori, ko se je ogenj nekoliko umiril, pa so jih evakuirali v Novaljo. 
{twitter}https://twitter.com/antonio_simmons/status/1150912346971357184{/twitter}

Obiskovalci so ogorčeni

Udeleženci festivala so na družbenih omrežjih kritično opisali, kaj se je dogajalo, ko je izbruhnil požar. V komentarjih so zapisali, da je bila organizacija zelo slaba, hkrati pa naj bi bila slaba tudi komunikacija. Trdijo, da so bili tudi sedem ur potem, ko je zagorelo, še vedno v bližini plaže. 

Vatrogasci/fb

Lahko bi bilo precej huje

Poveljnik gasilcev Hrvoje Ostović je povedal, da se s požarom bori 65 gasilcev, ki imajo na voljo 23 vozil. Letala so svoje gasila dve uri in jih za zdaj ne potrebujejo več. 
Ostović poudarja, da bi lahko bile razsežnosti precej hujše. "K sreči so lokalni gasilci prišli zelo hitro, dobro pa je tudi to, da so razmeroma hitro dobili prijavo. To je bila zelo zahtevna situacija in, če se službe ne bi odzvale kot so se, bi bilo precej huje. Malo je manjkalo in bi nastala prava katastrofa," je povedal. 
Pri lokalu Kalypso so pazili, da ogenj ni zajel gozda prek ceste, saj se tam nahaja tudi transformatorska postaja in bi lahko večje območje ostalo brez elektrike, če bi jo zajel požar. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/730233754079072/{/facebookpost}
{facebookpost}https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/690116478082759/{/facebookpost}
{facebookpost}https://www.facebook.com/24sata/videos/2370172303263762/{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta