(VIDEO) Pretresljiv prizor ob nesreči na pomurski avtocesti: Reševalna vozila obstala v zastoju

A.L.
17.01.2024 19:30

Voznik je na kraju nesreče zaradi poškodb umrl.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice prometne nesreče na pomurski avtocesti, v kateri je umrl voznik tovornjaka.
X/dars_si

Danes se je na pomurski avtocesti med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo proti Mariboru zgodila huda prometna nesreča. Vodja postaje prometne policije MS Peter Režonja je popoldne povedal, da je voznik vozil skupino vozil, sestavljeno iz tovornega vlečnega vozila in polpriklopnika. Zapeljal je na desno bankino in nato na vozišče. Ker se je tovorno vozilo prevrnilo na bok, je prebilo varnostno ograjo med voziščema.

Voznik je na kraju nesreče zaradi poškodb umrl.

Zavod Reševalni pas je ob tem danes znova opozoril na to, kako pomembno je ustvariti reševalni pas. Kot so zapisali na omrežju X, je pretresljivo videti vse intervencijske službe, ko obstanejo v zastoju. "Takole je danes obstal konvoj, ki je hitel proti trčenju na pomurski 'avtocesti'. Ta si tega naziva ne zasluži! Vozniki so sicer ustvarili reševalni pas, a takoj, ko je na levem pasu vozilo širše od 2 metrov, vzporedno s tovornim vozilom, reševalne enote obstanejo," opozarjajo in pozivajo, da je avtocesto treba razširiti ali pa nemudoma prepovedati prehitevanje vozil, širših od dveh metrov. 

"Danes smo na cestah spet izgubili življenje človeka. Dokler ni avtocesta razširjena ali ne velja prepoved prehitevanja za širše od 2 metrov, pa prosimo voznike, da se v primeru zastoja ustavijo 'cik-cak' v primeru, da je vzporedno z njimi tovorno vozilo. Gre za življenja."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta