(VIDEO) Prometni policisti v zadnjih dneh zaznali več kršitev: Voznik začetnik prehitro po ljubljanski obvoznici

Gr.G.
02.02.2023 10:50

Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Ljubljana

Ljubljanski prometni policisti so v zadnjih dneh zaznali več kršitev. Ob krajših poostrenih nadzorih minuli vikend so obravnavali okoli 300 različnih kršitev cestno prometnih predpisov in izrekli ukrepe zoper posameznike. Med drugim so pri enajstih voznikih ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola (najvišja izmerjena stopnja alkohola je bila pri enem izmed voznikov kar 1,23 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka), enega voznika so pridržali. Dvema voznikoma, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli vozili.

Na ljubljanski obvoznici pa so obravnavali voznika začetnika, pri katerem so na določenem odseku izmerili povprečno hitrost 201 km/h. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zagrožena globa za tovrstno kršitev je 1.200 evrov, vozniku pa prejme tudi 9 kazenskih točk. Pri vožnji je, kot kaže video, storil še več drugih prekrškov - vozil je na prekratki varnostni razdalji, ni vozil po sredini prometnega pasu -, za kar so mu policisti izrekli globo v višini 590 evrov.

Takšna neodgovorna vožnja kot tudi vsaka kršitev prometnih pravil povečuje možnost za nastanek prometnih nesreč, opozarjajo policisti. Vse voznike pozivajo, naj vozijo strpno, s primerno hitrostjo, nikakor ne pod vplivom alkohola ali psihoaktivnih snovi. "S  svojim ravnanjem ne ogrožajte sebe in drugih. Želimo, da vsak varno pride na željenega cilja. Posebno skrb v času šolskih počitnic namenite najmlajšim udeležencem, ki naj bodo na poteh v vozilih vedno ustrezno pripeti," so zaključili pri PU Ljubljana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta