(VIDEO) Sestra, zaposlena v UKC Maribor, pisala recepte, njen znanec dvigoval zdravila

Zora Štok Zora Štok
25.02.2019 13:44

V UKC Maribor začeli postopek za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi zoper medicinsko sestro, osumljeno, da je v manj kot dveh letih ponaredila več kot 200 zelenih receptov za skupno 600 zavojčkov uspaval in protibolečinskih tablet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skoraj dve leti je medicinska sestra v UKC Maribor ponarejala podpise zdravnikov na zelenih receptih in si tako priskrbela 600 zavitkov zdravil. 
Janko Rath

Okoli 600 zavojčkov štirih vrst tablet, ki jih ni napisal zdravnik, je v malo manj kot dveh letih nekaj ljudi dvignilo v lekarnah v Mariboru in okolici. Vzorec, ki je kazal, da nekaj ni v redu, so prvi opazili v eni od lekarn v okolici Maribora. Kot je povedal dr. Roman Košir, dr.med, predstojnik Urgentnega centra UKC Maribor, je farmacevtka v eni od  lekarn v okolici Maribora na receptu, s katerim je osumljena medicinska sestra prišla po zdravila, ugotovila, da pisava ne pripada zdravnici, katere ime je bilo z žigom natisnjeno na receptu. Zdravnico je namreč poznala in tudi njeno pisavo. Ko je pogledala izdana zdravila na ime zdravnice, zaposlene v ZD Maribor (ZD), ki dela tudi na urgenci v okviru UKC Maribor, je ugotovila nenavadno veliko količino predpisanih pomirjeval. O tem je obvestila najprej zdravnico, ki je takoj zanikala, da bi predpisala toliko tovrstnih zdravil, zdravnica pa je o vsem takoj obvestila vodstvo ZD in to potem vodstvo UKC. Prejšnji ponedeljek je bila o sumih ponarejanja receptov obveščena policija, a v UKC zoper sestro niso ukrepali vse do zaključenih hišnih preiskav. V petek, 22. februarja, ko je policija opravila šest hišnih preiskav - na petih naslovih zasebnih in službenih prostorov ter enega osebnega vozila, so v UKC začeli postopek za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, je povedal dr, Košir.
{facebookpost}https://www.facebook.com/CasopisVecer/videos/427984141271741/{/facebookpost}
Dosedanji predkazenski postopek je pokazal, da je osumljena medicinska sestra od leta 2017 do nedavnega odkritja napisala nekaj več kot 200 zelenih receptov za štiri vrste zdravil: Lexaurin, Sanval, Zaldiar in Doreta. Na receptih je bila ponaredila podpis več zdravnikov, skupaj naj bi jih bilo 20. Večina je zaposlena v ZD in dežurajo na urgenci v okviru UKC, eden od zdravnikov, katerih ime je bila zlorabila osumljena medicinska sestra, pa je zaposlen v UKC Maribor. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta