(VIDEO) V Srbiji prijeli plačane morilce: Ubili naj bi sina domnevnega organizatorja atentata na Arkana

M.R.
16.10.2024 12:38

Do zob oboroženi kriminalisti so aretirali štiri domnevne plačane morilce, ki naj bi pred tremi leti izvršili atentat na Zorana Uskokoviča Skoleta mlajšega. Njegovega pokojnega očeta so povezovali z umorom mafijskega šefa Arkana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srbski policisti so v sodelovanju z Europolom prijeli štiri osumljence za umor, ki so ga izvršili pred skoraj štirimi leti.
EPA

Kriminalisti, oboroženi z dolgimi cevmi in zaščiteni z neprebojnimi jopiči ter čeladami, so včeraj v Beogradu vdrli v več objektov in prijeli četverico osumljencev. Prvi med kriminalisti je nosil balistični ščit, s katerim je varoval sebe in svoje kolege, če bi se aretacija sprevrgla v streljanje. Pri enem izmed osumljencev so našli pištolo. 

V zvezi z aretacijami se je oglasil tudi srbski notranji minister Ivica Dačić, ki je sporočil, da petega osumljenca še iščejo. Prijeti vodja kriminalne združbe je star 45 let, ostali trije pa imajo 39, 38 in 31 let. 

Četverica naj bi atentat na Zorana Uskokoviča Skoleta mlajšega skrbno načrtovala, dejanje pa je izvršila 30. januarja 2021 v beograjskem naselju Miljakovac. Čeprav je bil kraj atentata nadzorovan s kamerami, so bili storilci prepričani, da imajo do popolnosti izdelan načrt. Svojo žrtev so namreč najprej opazovali, poznali so njene navade, verjetno so preučili tudi teren in tako načrtovali natančen kraj in čas napada.

Atentator zamaskiran v starejšega moškega

22-letni Uskoković se je tako konec januarja 2021 pripeljal do zgradbe in parkiral. Ko pa je začel hoditi proti stavbi, je opazil, da se mu približuje starejši moški, ki je težko hodil in je pri tem uporabljal tudi palico. 

Tega, da bi lahko šlo za morilca, se zagotovo ni zavedal. Ta je imel namreč prek obraza silikonsko masko starejšega človeka, tudi oblačila so nakazovala, da gre za starejšega gospoda. Uskoković se je v trenutku, ko se mu je zamaskirani atentator približal, zagledal v svoj telefon, "starec" pa je potegnil pištolo in iz neposredne bližine ustrelil Uskokovića v obraz. Ko je padel na tla, mu je izstrelil še en naboj v glavo. Srbski mediji poročajo, da naj bi streljal 38-letnik, ki je bil včeraj prijet.

Žrtve niso takoj našli, saj je bila ubita v bližini skladišča neke lokalne delavnice, kar je dalo atentatorju tudi dovolj časa, da se je umaknil s kraja. Kljub temu pa je srbska policija ob sodelovanju z Europolom prijela štiri od petih napadalcev. 

O motivu za umor Uskokovića so zaokrožile različne zgodbe, verjetno pa bo šele med sojenjem postalo jasno, zakaj so ga likvidirali. Ubiti Uskoković je sicer mlajši sin Zorana Uskokovića Skoleta, ki so ga pripadniki zemunskega klana ubili aprila 2000, ko se je govorilo, da je prav on organiziral atentat na takratnega šefa srbskega podzemlja Željka Ražnatovića Arkana. Ta je bil ubit 15. januarja 2000 v beograjskem hotelu Intercontinental. Tudi o njegovem umoru kroži več različic o motivu, najbolj verjetna pa je ta, da so njegovo likvidacijo v sodelovanju s srbsko varnostno službo načrtovali šefi večine manjših srbskih mafijskih klanov.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta