Vodice: Na plaži, namenjeni tudi psom, belgijski ovčar napadel 9-letnika

A.L.
10.06.2019 14:10

Na plaži je tabla, na kateri jasno piše, da morajo biti psi privezani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Reuters

Na eni od plaž v hrvaških Vodicah, namenjeni tudi psom, so minulo soboto poročali o incidentu. 9-letni deček naj bi po poročanju Slobodne Dalmacije s prijateljico sedel na kamnitem zidu in v vodo metal kamenčke. V tem času je nekaj vznemirilo bližnjega psa, pasme belgijski ovčar, ki se je pognal v dečka in ga trikrat ugriznil v bedro.
Na kraj nesreče je nemudoma prispela reševalna ekipa, ki je poškodovanega 9-letnika odpeljala v šibeniško bolnišnico. Njegove poškodbe ne ogrožajo življenja, deček naj bi se počutil dobro in okreva.
Sicer pa naj bi bila po pisanju Slobodne Dalmacije na začetku plaže tabla, kjer v hrvaščini in angleščini jasno piše, da je psa potrebno imeti privezanega na povodcu. Portal Infovodice pa dodaja, da morajo v takšnih primerih, ko so na plaži dovoljeni psi, starši na svoje otroke še nekoliko bolj popaziti.
Belgijski ovčarji sicer veljajo za pse, ki so dobri čuvaji in zelo inteligentni, zato jih je mogoče dobro zdresirati. Potreba je zgodnja socializacija z drugimi psi, ljudmi in situacijami, s katerimi se žival lahko sreča, ko pride v mesto oziroma v množico ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta