Vožnja kljub prepovedi, droge in alkohol, policisti svarijo: "To je pod vsako kritiko"

A.L.
08.11.2018 09:18

Policisti opozarjajo na nevarno vedenje voznikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Škofjeloški policisti so na podlagi prijave sumljive vožnje danes že ob peti uri zjutraj obravnavali voznico, pri kateri je test na prepovedane droge hitro pokazal prisotnost konoplje. Voznici so policisti odredili še strokovni pregled in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo.
Kranjski policisti pa so imeli veliko dela z vozniki pod vplivom prepovedanih substanc tudi včeraj. Tako so včeraj popoldne kranjskogorski policisti zasegli osebni avtomobil vozniku, ki je bil dan prej obravnavan zaradi vožnje pod vplivom alkohola in ni upošteval prepovedi vožnje. Preizkus alkoholiziranosti mu je takrat pokazal rezultat 0.48 mg/l alkohola, včeraj pa je bil pozitiven tudi na hitri test na prepovedane droge.
Kranjskogorski policisti so sicer včeraj obravnavali še eno voznico, ki je odklonila tako hitri test na prepovedane droge kot tudi strokovni pregled.
Ravnanje motorista, ki je včeraj na Jesenicah bežal pred policisti, pa so kranjski policisti označili z besedami "pod vsako kritiko". Pobegniti ni uspel, preizkus alkoholiziranosti pri njem pa je pokazal rezultat 0.83 mg/l. Pred tem dogodkom mu v gostinskem lokalu zaradi očitnega vpliva alkohola niso želeli postreči z alkoholno pijačo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta