Zamaskirana storilca oropala bančno poslovalnico, uporabila nevaren predmet in pobegnila

A.L.
01.09.2020 10:03

Policija prosi morebitne očividce, naj pokličejo na interventno številko policije ali na anonimni telefon.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Novogoriške policiste so včeraj popoldne obvestili o ropu bančne poslovalnice v naselju Dobrovo v Goriških Brdih. Takoj po prejemu prijave so policisti in kriminalisti z območja Policijske uprave Nova Gorica izvedli aktivnosti za izsleditev neznanih storilcev navedenega kaznivega dejanja ropa, tako na kraju kot tudi v širši okolici. Po prvih podatkih sta zamaskirana storilca iz omenjene poslovalnice odtujila večjo vsoto gotovine in se kasneje s kraja z vozilom odpeljala neznano kam.
V času izvršitve kaznivega dejanja je eden od storilcev uporabil nevaren predmet. Med ropom nihče od uslužbencev bančne poslovalnice ni bil telesno poškodovan. Kljub intenzivnemu operativnemu delu in zbiranju obvestil novogoriških kriminalistov in policistov do tega trenutka neznanih roparja še niso izsledili, o varnostnem dogodku so obvestili tudi pristojne pravosodne organe.
V  zvezi z omenjeno preiskavo kaznivega dejanja ropa policija prosi vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi imeli kakršnekoli koristne informacije o dogodku, da jih nemudoma sporočijo na znano interventno številko policije 113 ali pa pokličejo na anonimni telefon 080 1200 oziroma najbližjo policijsko postajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta