Zaradi odvzema vozniškega dovoljenja iz avta vzel puško in streljal na policista

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zgodilo se je med opravljanjem kontrole prometa na avtobusnem postajališču v Šmarjeti.
Dragana Stanković/dnevnik

"Danes je žalosten dan za slovensko policijo," je včerajšnjo izjavo za medije začel vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Senad Jušić. "Storilec je uporabil strelno orožje proti policistki in policistu. To je še en dokaz, kako nevaren je poklic policistov, ki dnevno tvegajo življenje pri zagotavljanju varnosti. Osebno sem se srečal s policistko in policistom, ki sta bila neposredno napadena s strelnim orožjem. Policistka je utrpela površinske poškodbe desne rame, medtem ko policist ni bil poškodovan. Obema je bila zagotovljena psihološka pomoč in podpora," je še dejal.

Bilo je včeraj malo pred 15. uro. Policist in policistka sta na avtobusnem postajališču v Šmarjeti opravljala redno kontrolo cestnega prometa. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola sta ustavila 62-letnega voznika osebnega vozila in mu odredila alkotest, ki pa je pokazal, da je možakar precej pregloboko pogledal v kozarec. Alkotest je namreč pokazal 0,61 miligrama alkohola na liter krvi. Odvzela sta mu vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo, nakar si je moški sam uredil prevoz domov.

Vrnil se je s puško

"Na isti točki sta nadaljevala svoje delo, ko se je do njiju pripeljal voznik, ki sta mu le kakšne pol ure prej odvzela vozniško dovoljenje. Stopil je iz vozila, segel na zadnji sedež po orožje in začel streljati proti policistoma," je dogodek opisoval Andrej Zbašnik, direktor Policijske uprave Novo mesto. Očitno močno razjarjeni storilec je policistko zadel v desno ramo in jo lažje ranil, medtem ko njen kolega ni bil ranjen. Po Zbašnikovih besedah policista proti strelcu nista uporabila strelnega orožja. Storilec je medtem pobegnil, čez dobrih deset minut pa so bili policisti obveščeni, da je doma poskušal storiti samomor.

Policisti poleg kraja streljanja preiskujejo tudi storilčev dom in policijski avtomobil, na katerem je po Zbašnikovih besedah več kot deset sledi strelnega orožja, šlo pa naj bi za puško. Storilec je trenutno v bolnišnici, kakšno je njegovo zdravstveno stanje, pa policisti včeraj pozno popoldne še niso bili seznanjeni.

Domačini o storilcu vse dobro

Po Šmarjeti so se hitro razširile govorice o streljanju. "Starejši možakar je bil, priden, prijazen, že upokojen. Že včeraj so ga ustavili, ko je peljal vnuke na igrišče na trening. Z otroki je nato prišel še na sladoled. No, danes pa so ga spet ustavili. Najbrž je šel iz zidanice, kjer je spil kak deci, dva. Potem je napihal, pa so mu vzeli izpit. Očitno mu je prekipelo," je bilo slišati v bližnji gostilni. "Menda je v kritičnem stanju," je nekdo še pridal. "Še dobro, da ni šel kdo mimo, bognedaj kakšen otrok, ko se je zgodilo streljanje. Lahko bi bilo še veliko huje," so razpravljali sogovorniki.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta