Žena morilca treh policistov in policistke: Ponoči je imel privide in prisluhe

STA, VČ
04.10.2019 16:55

Za zdaj storilec ni obravnavan kot skrajnež.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Za zdaj ni znakov, da bi bil uslužbenec pri pariški policiji, ki je v četrtek na policijski postaji ubil tri policiste in policistko, skrajnež, je v petek povedala tiskovna predstavnica vlade Sibeth Ndiaye. Policija sicer trenutno preučuje vse možne hipoteze, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Ndiayeva je posvarila pred prehitrim sklepanjem, ko je v medijih zaokrožilo, da se je moški, ki so ga policisti v obrambi ubili, pred dvema letoma spreobrnil v islam. "Dejstvo, da je nekdo prestopil v islam, ni avtomatično znak radikalizacije," je dejala Ndiayeva za Franceinfo.
Opozorila je, da je treba trenutno podrobneje preučiti dejstva, kar preiskovalci tudi delajo. Terorističnega motiva zaenkrat še niso izključili, je dodala. Vodja pariške policije Didier Lallement je danes pojasnil, da preiskujejo vse možnosti in da še niso izključili nobene hipoteze.
Soproga napadalca, ki jo zaslišujejo, je po poročanju francoskih medijev opozorila, da je imel njen mož noč pred napadom privide in prisluhe. Potrdila je tudi, da se je sprl s šefom.
Mickael Harpon je v četrtek z nožem ubil štiri policiste na pariški policijski postaji. Policisti so ga v obrambi ustrelili na dvorišču zgradbe, 45-letnik pa je podlegel ranam. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta