Ženska na območju Poreča ostala brez hiše: Prevaranti so pomislili skoraj na vse ...

Va
05.10.2023 12:26

Osumljena četverica si je s fiktivnimi pogodbami pripisala nepremičnino, vredno okoli 400 tisoč evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vižinada
Profimedia

Policija v Poreču na Hrvaškem utemeljeno sumi žensko in tri moške, stare od 31 do 53 let, ponarejanja, prevare in pranja denarja. Včeraj zjutraj so jih prijeli na območju Zagreba, zdaj pa so priprti v Istri, je objavil Index.hr.

Osumljeni so, da so od konca lanskega decembra do konca januarja letos na območju Poreča in Zagreba po vnaprej pripravljenem načrtu 55-letno žensko oškodovali za okoli 400 tisoč evrov, oškodovanka pa na koncu ni več imela hiše.       

Triinpetdesetletni osumljenec si je najprej pridobil ponarejeno pooblastilo, da je zastopnik oškodovanke, lastnice nepremičnine na območju Vižinade v Istri. Na ta način je v eni od notarskih pisarn v Zagrebu sklenil kupoprodajno pogodbo z 31-letno soosumljenko. Da bi prikrili izvor denarja, je 31-letnica nato sklenila fiktivno kreditno pogodbo za nakup nepremičnine s 43-letnikom, ki ji je domnevno posodil 400 tisoč evrov. Potem pa je, kakor so ugotovili kriminalisti, 47-letnik kot odvetnik in zastopnik 31-letnice vložil predlog za vknjižbo lastništva nad nenjihovo nepremičnino na ime 31-letne osumljenke, s čimer je prevarana 55-letnica, kot rečeno, ostala brez hiše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta