Zločin v parku: Preiskovalni sodnik je zoper 22-letnika odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti

Le.V.
07.09.2022 16:22

Zaslišanje Luke Gašpariča, ki je v noči na nedeljo stregel po življenju 20-letne znanke, je končano. Sodnik je odločil, da je zrel za pripor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Informacije o zdravju 20-letnice, s katero je v noči na nedeljo z nožem in sekiro v Mestnem parku v Mariboru obračunal 22-letni Luka Gašparič iz Dogoš, so iz dneva v dan bolj vzpodbudne, je pa njeno stanje zaradi hudih poškodb glave še vedno resno. Kazenski pregon zoper Gašpariča je prevzel šef mariborskega tožilstva Darko Simonič.

Gašparič je v spremstvu pravosodnih policistov pred preiskovalnega sodnika stopil okoli 15.30. Tožilec je po njegovem zaslišanju predlagal odreditev pripora, saj je prepričan, da pri 22-letniku obstaja velika stopnja ponovitvene nevarnosti. Sodnik Slavko Gazvoda je predlogu tožilstva sledil in zoper Gašpariča odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Ali se je zagovarjal ali ne, še ni znano, glede na to, da priporni narok ni potekal prav dolgo, pa je sklepati, da osumljeni na vprašanja v zvezi z očitanim poskusom umora ni odgovarjal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta