(RECEPT) Timpana

Zora Štok Zora Štok
06.12.2019 04:58

Timpana je značilna malteška jed.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wikimedia

Potrebujemo:

po 20 dag mlete svinjine in govedine
4 jajca
2 trdo kuhani jajci
10 dag naribanega trdega sira
20 dag rikote (ali skute)
po 20 dag sesekljanih piščančjih jeter in narezane šunke
40 dag testenin v listih (kot za lazanjo)
40 dag makaronov
4 žlice kondenziranega mleka
sol, poper
10 dag paradižnikove paste
mast ali olje
1 žlico sladkorja
olje ali mast
Maščobo segrejemo, dodamo paradižnikovo pasto in 1,5 dl vroče vode, premešamo in dodamo še sladkor. Kuhamo na zmernem ognju, dokler se omaka nekoliko ne zgosti, potem dodamo sesekljana jetra in šunko ter obe vrsti mesa. Premešamo in na zmernem ognju dušimo okoli 15 minut.
Posebej v slani vodi skuhamo makarone, vendar pazimo, da ostanejo še nekoliko trdi. Odcedimo jih in zmešamo z mesno omako. Skuhamo tudi testenine v listih, jih odcedimo in zložimo na krpo tako, da se ne zlepijo.
Jajca stepemo in dodamo nariban sir, mleko, sol, poper in na koncu še rikoto (ali skuto). V zmes iz makaronov in omake dodamo še to in na koncu vmešamo sesekljani trdo kuhani jajci.
Visok pekač namastimo po dnu in stenah. Na dno položimo liste kuhanih testenin in potem obložimo še robove pekača. Na koncu stresemo v pekač še mešanico z makaroni, ga rahlo stresemo, da se zmes poravna, in prekrijemo s preostalimi listi testenin. Te na več mestih prebodemo z vilicami, potem pa jed dokončamo v pečici, pri 180 stopinjah pečemo 20 minut oziroma tako dolgo, da se vrhnja plast testenin zlato rjavo zapeče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta