(34. LIFFE) Objavljen letošnji program, Varuhi formule tudi v Mariboru

MMAJ
19.10.2023 17:10

V mariborskem delu letošnjega Liffa bodo od 8. do 20. novembra prikazali 24 filmov, v celjskem Kinu Union pa osem filmov v petih dneh

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Film Varuhi formule bo eden od vrhuncev letošnjega Liffa 
Liffe

Danes so na tiskovni konferenci v Cankarjevem domu v Ljubljani razkrili celoten program letošnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala. Kot ponavadi bodo v dvanajstih novembrskih dneh prav tukaj slovenskemu občinstvu premierno predstavili vrsto najteže pričakovanih filmov letošnjega leta. Ob tem bodo vzporedno prikazali še retrospektivo italijanskega političnega filma, še ena sekcija pa bo namenjena argentinskemu filmu.

34. edicija Liffa bo znova gostovala tudi zunaj Ljubljane. Ob Novem mestu sta tradicionalni postojanki festivala še vedno Maribor in Celje. V Mariboxu si bo letos v času trajanja festivala znova moč ogledati dva filma na dan, skupaj torej 24. In čeprav na tem seznamu manjka nekaj najodmevnejših naslovov (denimo beneški zmagovalec Nesrečna bitja Yorgosa Lanthimosa), pa vseeno ne bo manjkalo privlačnih filmov. 

Glavna novica je vsekakor ta, da bomo prav na mariborskem Liffu prvič videli težko pričakovani koprodukcijski film Varuhi formule (Čuvari formule) režiserja Dragana Bjelogrlića, ki uprizarja dogodke po nuklearni nesreči v srbski Vinči leta 1958. Vrhunci mariborskega programa bodo še nov film Wima Wendersa Popolni dnevi (Perfect Days), Srečno naključje (Coup de chance) Woodyja Allena, Pošast (Kaibutsu) Hirokazuja Kore-ede, Priscilla Sofie Coppole, Zelena meja (Zielona granica) Agnieszke Holland in Spomin (Memory) Michela Franca. Mariborsko premiero bo doživel tudi slovenski film Opazovanje Janeza Burgerja, ki so ga sicer predstavili že na nedavnem Festivalu slovenskega filma.

V celjskem Kinu Union bodo medtem videli izbor osmih filmov iz celotnega programa. Poleg filmov Varuhi formule, Popolni dnevi, Priscilla, Srečno naključje, Pošast so tu vključeni še filmi Pankrt (Bastarden) z Madsom Mikkelsenom, Okus strasti (La passion de Dodin Bouffant) z Juliette Binoche in Himera, novi film italijanske režiserke Alice Rohrwacher.

S predstavitvijo programa se je začela tudi predprodaja vstopnic, vendar pa vstopnic za projekcije v Mariboru in Celju ni mogoče kupiti preko spleta, temveč samo v kinu uro pred začetkom projekcije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta