Arije na Slomškovem trgu 26. junija

mh
15.06.2020 15:32

V okviru festivala Ezl ek posvečajo mariborski publiki koncert solistov Opere SNG Maribor in želijo simbolično pokazati, da je gledališče zopet odprto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je bilo lani na Operni noči v Mestnem parku. 
Andrej Petelinšek

Zadnja leta smo bili v juniju vajeni množičnega obiska Operne noči SNG Maribor v Mestnem parku. Lanska, peta, je bila posebno slovesna zaradi stoletnice mariborskega gledališča. Letos zaradi koronakrize množičnih dogodkov ni, žrtev pandemije je tudi Operna noč. Bodo pa v mariborskem SNG vendarle priredili koncert za svojo najzvestejšo operno publiko s peterico opernih solistk, dvema solistoma, orkestrom in zborom.
V petek, 26. junija, bo ob 20.30 na ploščadi pred Slovenskim narodnim gledališčem na Slomškovem trgu Gala koncert opernih arij. Nastopili bodo Simfonični orkester SNG Maribor, zbor Opere SNG Maribor, dirigent Simon Krečič, zborovodkinja Zsuzsa Budavari Novak ter solisti Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Petya Ivanova, Jaki Jurgec, Rebeka Lokar, Irena Petkova, Martin Sušnik in Andreja Zakonjšek Krt. Na sporedu bodo dela Rossinija, Verdija, Bizeta, Leoncavalla in Orffa. Tako orkester kot zbor bosta v postkoronskih časih deležna postavitve z večjimi varnostmi razdaljami, kot smo jih bili na koncertih vajeni doslej, sporočajo iz SNG.
"Koncert, ki ga pripravljamo, bo prvi dogodek po tej nenavadni in nepričakovani odsotnosti," pravi umetniški vodja Opere SNG Maribor Simon Krečič. "Ker smo v tem času najbolj od vsega pogrešali našo zvesto publiko, želimo prvi dogodek po epidemiji koronavirusa posvetiti prav njej, mestu Mariboru in njegovim prebivalcem. Ker so priporočila o varnosti še vedno dokaj stroga in je situacija delno nepredvidljiva, smo se odločili koncert prirediti kar pred našo hišo in tako tudi simbolično pokazati, da naše gledališče zopet odpiramo in ponovno vabimo naše drago občinstvo na koncerte in predstave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta