Čas za knjižne sezname: Kdo je na vrhu izbrane stotice "najboljših knjig 21. stoletja"?

Petra Vidali Petra Vidali
25.07.2024 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Morda se zdi sicer prefinjen, a vendar ne prav sodobni psihološki realizem Elene Ferrante marsikomu premalo za "knjigo knjig", a je premagala vse ameriške knjige na seznamu.
Morda se zdi sicer prefinjen, a vendar ne prav sodobni psihološki realizem Elene Ferrante marsikomu premalo za "knjigo knjig", a je premagala vse ameriške knjige na seznamu.
Cankarjeva založba
New York Times je poskrbel za nov seznam "stotih najboljših knjig 21. stoletja". Zakaj imamo tako radi knjižne sezname in zakaj je poletje njihov najljubši letni čas? 

V nadaljevanju preberite:

Knjige se tako lahko merijo s številom prodanih ali izposojenih izvodov, z nagradami, s poljudnimi in strokovnimi javnimi odzivi ... Ampak ob teh seznamih najbolj prodajanih, izposojanih, nagrajevanih ... knjig obstajajo tudi "seznami najboljših knjig". Kateri so (relativno) relevantni in zakaj?

Novi seznam New York Timesa je pretežno ameriški, seveda, a ne povsem. Prefinjen, a vendar ne prav sodobni psihološki realizem neameriške knjige, ki je na vrhu seznama, se bo zdel marsikomu premalo, a že med deseterico se najde kakšno ne prav lahko delo. Karl Ove Knausgård je dal med svojo deseterico tudi knjigo, v kateri nastopajo Slovenci in se delno dogaja tudi v Mariboru in res ni popularni roman. Katero?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta