Čestitke! Večerov Bob leta 2021 v roke filozofu dr. Levu Kreftu

"Danes nismo v položaju, da bi bilo treba varovati predstavnike ljudstva pred ljudstvom, ampak bi bilo treba varovati ljudstvo pred njegovimi predstavniki," je izjava filozofa dr. Leva Krefta, ki so ji bralci in bralke Večera v že 23. akciji med deseterico finalistov namenili največ glasov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kreft se prireditve ob tradicionalnem izboru medijske hiše Večer, ki je tudi ene vrste praznik smeha, satire in odkritih besed, ni mogel udeležiti. V krajšem pogovoru, ki ga boste lahko v celoti prebrali v ponedeljkovi številki Večera, pa je povedal, da mu veliko pomeni, da je največ ljudi glasovalo zanj oziroma za njegovo izjavo o varovanju ljudstva pred politiki: "Ker ni bilo prezrto, da so se skušali nekateri naši najvišji politiki, pravzaprav skoraj vsi, prikazati kot tarče najrazličnejših napadov s strani ljudstva; s smešnim zakonom so hoteli kriminalizirati izražanje kritičnih mnenj, nasprotujočih mnenj politikom nasploh. V taki situaciji seveda ljudje spoznajo, kaj bi pravzaprav ti voditelji radi. Radi bi bili brezprizivni, radi bi bili nedotakljivi, nenadomestljivi."

Odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik je ob razglasitvi boba poudaril, da je čas epidemije tudi čas za aktivno držo, za neposredne misli, stavke in povedi brez olepševanj, za jasne opredelitve in kritiko, ko je potrebna. Da bomo po epidemiji boljši, molk ni izbira. Treba je vstopati v javni prostor, govoriti, kar narekuje slogan tradicionalne Večerove akcije. Torej reči bobu bob, tudi zaradi tega, kar je poudarjeno v izjavi letošnjega zmagovalca. 

Lev Krerft, Bob Leta. Podelitev nagrade Miha Klančar
Robert Balen

Kako je večer potekal iz minute v minuto, preverite spodaj: 

Scena je pripravljena, kamere so na mestih, sedeži pa označeni. Le nasloniti se je še treba, se sprostiti in večer preživeti v družbi odličnega Jurija Drevenška. Prireditev lahko spremljate tudi na TVS 1 in TV Maribor.

Med zadnjimi je na Bob leta prišel predsednik Borut Pahor.

Velika dvorana SNG Maribor je polna!

Druga glasbena točka: Amaya s spremljavo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta