Cirque Eloize v Cankarjevem domu

STA
30.12.2019 14:16

Nastopajo s predstavo Hotel, ki je nastala ob 25-letnici delovanja skupine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hotel kot stalni drugi dom potujočih umetnikov 
CD

V Gallusovi dvorani Cankarjevega od sobote do jutri, silvestrskega večera, štirikrat zapored gostijo skupino Cirque Eloize s predstavo Hotel, ki prinaša kombinacijo cirkusa in gledališča, polno akrobacij in vragolij. Predstava je nastala ob praznovanju 25-letnice delovanja skupine, ki je v Ljubljani že četrtič. Predstava Hotel je zgodba o nekem kraju, prepolnem zgodb, o prostoru, kjer se z ljudmi srečamo praviloma enkrat in nikoli več, pa še to zgolj za hip. Pripetljaje razkriva pogled v hotelsko preddverje, katerega notranjost prehaja od dekorja dvajsetih let 20. stoletja do futurističnega oblikovanja štiridesetih let 21. stoletja, z občasnimi utrinki 70. let minulega stoletja.
Ustvarjalci in člani skupine Cirque Eloize so se pri snovanju jubilejne predstave opirali na 25-letno delovanje, v katerem je bil, kot pravijo: "Naš gledališki studio ves svet, prostor umetniškega ustvarjanja, izkušenj in čustvovanj, hoteli, v katerih smo bivali, pa naš drugi dom."
Skupina je z dih jemajočimi spretnostmi in vragolijami v Gallusovi dvorani gostovala že s predstavami Nomade (2005), Megla (2007) in Cirkopolis (2012).
Beseda eloize prihaja s kanadskega Magdalenskega otočja in označuje tako imenovane vročinske bliske ob razelektritvi ozračja, ki jih zasledimo na obzorju. Ta svetloba predstavlja vročino in energijo, ki napajata duha cirkuške skupine, so še zapisali v Cankarjevem domu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta