Crime scene: Christmas

kr
30.12.2019 14:00

Nocoj v GT22: Betina Habjanič ob obletnici dogodka, ki je "prebivalce glavnega mesta pretresel do obisti"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od dejanj k besedam in razstavi 
Nada Žgank

Ob drugi obletnici razvpite akcije oziroma performansa 100 kg, ki ga je umetnica Betina Habjanič izvedla 30. decembra 2017 v centru Ljubljane, ko je v svoj praznični dom skušala privleči novoletni mesni kadaver ("ki se je od siceršnjih svinjskih zrezkov ločil le po količini in surovi obliki"), se umetnica tokrat obrača od dejanj k (začasnim) besedam. "Pot domov so ji takrat prekrižali državni organi v obliki policije, ki tudi v času novoletnega veselja skrbi za dobrobit meščanov, ki bi utegnila - kakor so zapisali v kasnejši prijavi - prebivalce glavnega mesta pretresti do obisti oziroma vsaj tako globoko, da bi jih - bog ne daj - odvrnila celo od uživanja mesa."
Umetnica cikel zaključuje z razstavo, naslovljeno Crime scene: Christmas, ki bo na ogled postavljena v prostorih mariborskega izobraževalnega laboratorija GT22. Prav tam je namreč z družbenokoristnim delom tudi formalno odslužila kazen, ki ji jo je izreklo sodišče. 100 kg Vol. 2 se bo zgodil danes, v ponedeljek, ob 20. uri. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta