Enaindvajset flavtistk z mojstrom

Majda Jecelj
16.07.2021 14:34
Mednarodni mojstrski tečaj vrhunskega flavtista Martina Beliča v Slovenski Bistrici v organizaciji ustanove Gallus
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Martin Belič s flavtistkami mednarodnega mojstrskega tečaja na zaključnem koncertu v gradu v Slovenski Bistrici
GŠSB

Na Glasbeni šoli v Slovenski Bistrici je med 2. in 6. julijem Ustanova Gallus organizirala tradicionalni, že 9. mednarodni mojstrski tečaj za flavto z mentorjem Martinom Beličem, izvrstnim flavtistom, in s klavirskim sodelavcem, odličnim pianistom Ivanom Ferčičem. Udeležilo se ga je 21 flavtistk, 18 iz Slovenije in tri iz tujine.

Flavtist Martin Belič in pianist Ivan Ferčič izstopata v družbi najuspešnejših mariborskih glasbenikov mlajše generacije. Martin Belič je po maturi na mariborski srednji glasbeni šoli študiral pri Ireni Grafenauer na Mozarteumu v Salzburgu, nato pa pri Michaelu Martinu Koflerju. V času študija je osvojil več pomembnih nagrad, med njimi prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Theobald Böhm v Münchnu. Uveljavil se je kot orkestrski in solistični glasbenik, leta 2007 pa je postal drugi in kasneje prvi flavtist enega najboljših evropskih orkestrov, Münchenske filharmonije.

Ivan Ferčič je glasbeno izobraževanje prav tako začel v Mariboru in nato študij nadaljeval pri Tatjani Ognjanovič na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Udeležil se je mednarodnih klavirskih šol in že zgodaj pričel redne solistične in komorne glasbene nastope. V času šolanja se je udeležil nekaterih mednarodnih tekmovanj in večine državnih. Prejel je več zlatih plaket, prvo nagrado na klavirskem tekmovanju TEMSIG in poleg številnih koncertov doma in v tujini večkrat nastopil kot solist z orkestroma Slovenske filharmonije in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenije.

V torek, 6. julija, je bil v Viteški dvorani gradu v Slovenski Bistrici slavnostni koncert kot zaključek tečaja. Nastopilo je 17 odličnih mladih flavtistk in kljub vročini odlično zaigralo del programa, ki so ga naštudirale in izdelale pod mentorskim vodstvom Martina Beliča in ob zglednem sodelovanju Ivana Ferčiča ter prejele certifikat o udeležbi. Dolg aplavz navdušenega občinstva je kronal lep koncertni dogodek in potrdil visoko raven muzikalnosti udeleženk in izjemno delo obeh mentorjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta