Gledališča bodo gostovala brez premikanja ljudi ali scene

P. V.
18.07.2022 18:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Monolog za živeče v času izumrtja 
Monolog za živeče v času izumrtja 
Theatre Vidy-Lausanne
Slovensko narodno gledališče Maribor je edini slovenski partner v pomembnem mednarodnem projektu STAGES, ki zavezuje gledališča k okoljsko trajnostni preobrazbi. Kako bodo predstave gostovale, ne da bi se premaknili igralci ali scena? Postopek se začne z istim scenarijem, ki si ga partnerji delijo, ter ima dodana navodila in opombe. Nekateri igralski elementi, besedilo ali glasba so predpisani, drugi so odprti za lokalne priredbe. Tako bodo nastajale lokalne uprizoritve. 

V prvem letu projekta STAGES pa bodo partnerji "opravili globok in celosten proces analize svojega celotnega delovanja". Predstavili bodo povzetek stanja glede vprašanj, kot so potovanja občinstva in zaposlenih do gledališča, dostopnost (fizična in finančna) njihovih predstav, gostinska ponudba, ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem zaposlenih, politična stališča gledališča, etika sponzorskih sodelovanj in mnoga druga, ki določajo cilje in ovire. To pa bi znalo biti zanimivo, ne?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta