Grand prix 7. FeKKa Sari Bezovšek

22.08.2021 11:28
Nagrado ostrenje pogleda je žirija filmskih kritikov prisodila slovenskemu dokumentarnemu filmu Komaj čakam, da prideš Tomaža Groma.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V sekciji FeKK SLO je zmagal film Magični grad je tu režiserke Ester Ivakič.
Fekk

Grand prix 7. festivala kratkega filma (FeKK), ki se je končal v soboto, je odnesel eksperimentalni film z naslovom www.s-n-d.si slovenske režiserke Sare Bezovšek. Mednarodna žirija - Doris Bauer, Stefan Kruse Jørgensen in Jurij Meden - je zapisala, da "vulkanski izbruh digitalnih podob gledalca popelje globlje v kruto realnost našega sodobnega sveta."

V programu FeKK SLO je mednarodna žirija nagradila slovenski eksperimentalni film Magični grad je tu režiserke Ester Ivakič. Posebno omembo pa si je v tej kategoriji prislužil slovenski igrani film Sestre režiserke Katarine Rešek - Kukla.

Zmagovalni film programa FeKK BAL je srbski igrani film Armadila režiserke Gorane Jovanović. Posebno omembo sta si v tej kategoriji prislužila filma Mikrokaseta - najmanjša kaseta, kar sem jih videl Igorja Bezinovića in Ivane Pipal iz Hrvaške in Srbije in Kako sem premagal lepilo in bron režiserja Vladimirja Vulevića.

Nagrado žirije filmskih kritikov (Simona Jerala, Natalija Majsova in Igor Harb) v programu FeKK SLO je prejel nizozemsko-slovenski dokumentarni film Katarine Jazbec You Can't Automate Me, v programu FeKK BAL pa igrani fiction film Emilia Hosu ima HIV romunske režiserke Ioane Paun. Nagrado ostrenje pogleda je žirija filmskih kritikov prisodila slovenskemu dokumentarnemu filmu Komaj čakam, da prideš Tomaža Groma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta