Gustafova glasbena televizija

Bojan Tomažič
28.04.2021 15:38
Mariborski prireditveni prostor Gustaf s spletnimi prenosi daje priložnost za stik glasbenikov z obiskovalci koncertov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stranci iz Celja na mariborskem odru
Matjaž Jambriško

Minuli petek in soboto sta na odru dvorane Gustaf v Pekarni v Mariboru pred kamerami nastopila mariborski bend Brez vprašanj in celjski Stranci. Prej je bilo že enajst prenosov koncertov, predstavili so se raperji, grind metalci, punkerji, stone rockerji, hardrokovci. V petek pride pomurski Rock Bataljon, 16. maja nastopijo Bass Fighters, v maju bosta nastopila še Baltazar in Shiwdare, v začetku junija bo dva dni Solar pulse festival.

Kljub vztrajnim vladnim prepovedim zbiranj ljudi na kulturnih dogodkih se torej v glasbi vendarle dogaja, prireditelji koncertov so v streamingu našli priložnost. "Odločitev za prenos tehnično dobro posnetih nastopov na odru se je izkazala za pravo," pravi Bojan Jerković - Čiko in poudari, da si tako nastopajoči kot publika zaslužijo optimalno izvedene in predvajane koncerte. "Že drugo glasbeno leto je izgubljeno, trudimo se blažiti razmere, dve leti sta izgubljeni tudi za generacije nove publike in novih bendov." Glasbene skupine, ki igrajo lastno, avtorsko, nekomercialno glasbo, vabijo, da se jim oglasijo za nastop na odru pred kamerami ekipe z režiserjem in tehničnim vodjo video prenosov Bojanom Šalamunom. V Gustafu si seveda čim prej želijo čim več normalnega druženja in koncerte pred občinstvom. Sklenili pa so, da bodo nadaljevati s produkcijo, ki je dober zametek spletne žive televizije. V okviru prireditvenega prostora pa gradijo še avdio studio, v katerem bodo glasbenikom omogočili priti do kakovostnih posnetkov njihove glasbe.

Odrski odgovor skupine Brez vprašanj
Rok Zorc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta