Immaculata bo odprla festival v Moskvi

M. H.
30.09.2021 15:25
Monodrama Nataše Matjašec Rošker v režiji Livie Pandur na festivalu monodrame Solo v gledališkem centru Na Strastnom
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Matjašec Rošker kot Immaculata 
Aljoša Rebolj

Jutri, 1. oktobra, bo Drama SNG Maribor odprla mednarodni festival monodrame Solo v Moskvi. Organizira ga gledališki center Na Strastnom. Od ustanovitve leta 2008 so na eminentnem festivalu samostojno nastopili Robert Wilson, Romeo Castellucci, Wajdi Mouawad, Theodoros Terzopoulos, Jan Fabre, Daniele Finzi Pasca, Denis Lavant, Pippo Delbono, Angélica Liddell, Redjep Mitrovitsa, Paolo Musio, Fabrizio Gifuni, Danio Manfredini in drugi. Gostovanja gledaliških zvezd svetovnega formata so festivalu zagotovile edinstveno mesto med najpomembnejšimi gledališkimi dogodki ne le v Rusiji, ampak tudi v tujini.

Immaculata bo festival odprla, do 10. oktobra pa bodo sledile odmevne monodrame iz Bruslja, Firenc, Moskve in številnih ruskih gledališč - iz Sankt Peterburga, Jekaterinburga, Tomska, Perma, Tvera, Novosibirskega, Izhevskega, Krasnojarska, Zelenograda, Kostanaja, Skopina in Nižnega Novgoroda.

Livija Pandur uprizoritev končala je po smrti režiserja Tomaža Pandurja.Scenograf je Marko Japelj, kostumograf Leo Kulaš, lektor Janez Bostič, avtorja glasbe Boris Benko in Primož Hladnik (Silence), sodelavci pri uprizoritvi Branko Jordan, Tibor Hrs Pandur, Edward Clug, Andreja Japelj, Marjeta Borštnar Mini. Oblikovalka svetlobe je Vesna Kolarec, fotograf Aljoša Rebolj.

Po uspešni premieri septembra 2016 je predstava gostovala po Sloveniji in tujini, med drugim v Madridu v Španiji in v Guadalajari v Mehiki ter bila uvrščena v tekmovalni spored Festivala Borštnikovo srečanje. Nataša Matjašec Rošker je na Mittelfestu v Čedadu po gostovanju prejela prestižno nagrado Adelaide Ristori.

Gledališki center Na Strastnom je v strogem centru Moskve in je edinstvena nekomercialna platforma, ki jo je ustanovila in navdihnila Gledališka zveza Rusije in njen predsednik Aleksander Kaljagin. Center si je ustvaril podobo sodobnega kulturnega prostora, odprtega za najbolj drzne gledališke projekte, zato ni presenetljivo, da je 80 odstotkov gledalcev na vsaki uprizoritvi mlajših od 40 let.

Izjemni projekti mladih gledaliških režiserjev, igralcev in dramatikov, predavanja najpomembnejših gledaliških ustvarjalcev, mojstrski tečaji, veliki mednarodni festivali, koncerti in predstavitve so gledališki center Na Strastnom pozicionirali v eno najpomembnejših teatrskih žarišč v Rusiji. Številne danes znane gledališke igralce in režiserje so prvič odkrili prav na odru tega gledališkega centra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta