(INTERVJU) Katja Stergar pred knjižnim sejmom v Bologni: "Svetu bomo pokazali res vrhunska avtorska dela"

Tjaša Gajšek Tjaša Gajšek
08.04.2024 05:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Včasih pozabimo, da ilustratorska razstava ni samo to. Ko promoviramo ilustracijo, promoviramo tudi avtorje in slovenskega založnika," meni direktorica Javne agencije za knjigo Katja Stergar.
"Včasih pozabimo, da ilustratorska razstava ni samo to. Ko promoviramo ilustracijo, promoviramo tudi avtorje in slovenskega založnika," meni direktorica Javne agencije za knjigo Katja Stergar.
Robert Balen
- Da od slovenskega častnega gostovanja v Frankfurtu ni minilo dovolj časa, v smehu odgovarja Katja Stergar, ko smo se pred otvoritvijo sejma v Bologni z njo srečali v Ljubljani.

- Kolikšno je med italijanskimi mediji zanimanje za Slovenijo in zakaj je sodelovanje z organizatorji sosedi povsem drugačno od sodelovanja z Nemci?

- Pričakovanja pred sejmom so visoka, pravi Stergarjeva, a brez trdega dela založnikov ni rezultatov.

- Že od začetka priprav na gostovanje se je zapletalo s financiranjem. Ministrstvo za kulturo je lansko leto sejmu v Bologni namenilo 100.000 evrov, letos pa še 450.000 evrov. Pa to zadošča? Kako so razdeljeni stroški?

- Na delo, ki so ga opravili slovenski avtorji, ilustratorji in založniki, smo lahko ponosni, nam je povedala Stergarjeva. S kakšnimi upi in napovedmi je odpotovala v Bologno in zakaj ne bo sproščena, "dokler ne pade zastor?"
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta