Iz oči v oči z glasbeno ikono

Matic Majcen
14.06.2019 14:48

Filmska kritika: Ameriški režiser Martin Scorsese je s filmom Rolling Thunder Revue: Zgodba o Bobu Dylanu posnel še en pomemben dokumentarec v svojem že tako legendarnem filmskem opusu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bob Dylan, München, 1981
Frank Leonhard/EPA

Kadar beseda nanese na režiserja Martina Scorseseja, se največkrat pogovarjamo o njegovih legendarnih igranih filmih, kot so Taksist (1976), Razjarjeni bik (1980) in Dobri fantje (1990), vendar pa precej nezasluženo v senci tega tli dejstvo, da je 76-letnik tudi izjemen ustvarjalec dokumentarnih filmov. V filmih Osebno popotovanje po ameriškem filmu (1995) in Moje potovanje v Italijo (1999) se je najprej ukvarjal z zgodovino svetovnega filma, nato pa je leta 2005 presedlal v glasbene vode ter je posnel dokumentarce o Bobu Dylanu (Ni poti domov, 2005), o Rolling Stonesih (Shine a Light, 2008) in o Georgeu Harrisonu (Živeti v stvarnem svetu, 2011). Vsi ti filmi so prave mojstrovine, s katerimi je svoj ikonični status uporabil, da je dobil vpogled v zakulisje ustvarjanja največjih glasbenih legend našega časa. Scorsese se zdaj s filmom Rolling Thunder Revue spet vrača k Dylanu, tokrat pod okriljem spletne televizije Netflix. In to, kar smo ta teden dobili na male zaslone, je filmski dokument zgodovinske vrednosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta