Je Tone Partljič najboljši, kadar piše o otrocih?

Petra Vidali Petra Vidali
13.01.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Strnišča je knjiga dveh prešernovcev, v zgodbah Toneta Partljiča in na fotografijah Stojana Kerblerja so v središču otroci. 
Strnišča je knjiga dveh prešernovcev, v zgodbah Toneta Partljiča in na fotografijah Stojana Kerblerja so v središču otroci. 
Založba Pivec
Predstavitev knjige Strnišča Toneta Partljiča na Malem odru SNG Maribor.

Vseh svojih knjig Tone Partljič najbrž ne more več našteti niti sam, že seznam vseh, ki so izšle po pisateljevi sedemdesetletnici in avtobiografiji Hvala vam, bogovi, za te blodnje (v kateri skromno izrazi upanje, da bi mu bogovi naklonili še kak tekst), je bolj obsežen kot marsikateri življenjski opus, je spomnila Zora A. Jurič. In ne samo obsežen, tudi izjemno kakovosten, v tem času je napisal romana Sebastjan in most in Pesnica, izšli so Ljudje iz Maribor in Ljudje z Otoka ... In vmes je seveda dobil veliko Prešernovo nagrado. V Strniščih se mu pridružuje drugi Prešernov nagrajenec, fotograf Stojan Kerbler. Njegove zdavnaj nastale fotografije haloških otrok v lepo oblikovani knjigi lepo komunicirajo z otroki v zgodbah Toneta Partljiča.

 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta