Konec avgusta Celjski vsi

kr
17.07.2024 15:30

Obiskovalci predstave bodo sodelovali na velikem dogodku ob podelitvi mestnih pravic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjski grad v predstavi ne bo samo kulisa.
Igor Napast

Na Celjskem gradu bo 23. in 24. avgusta 2024 mogoče doživeti "edinstveno izkušnjo potopitvenega gledališča". Več kot 20 nastopajočih, igralcev, plesalcev in performerjev bo pod režisersko taktirko in v koreografiji Aleksandra Saša Ilića iz Srbije po celotnem grajskem poslopju premierno uprizorilo predstavo potopitvenega gledališča Celjski vsi. 

"Potopitveno gledališče se od klasičnega gledališča razlikuje po tem, da odstrani četrto steno in potopi, neposredno vključi obiskovalce v samo predstavo," je formo potopitvenega gledališča pojasnila Mojca Majcen, avtorica idejne zasnove in asistentka koreografije. Nuša Komplet Peperko, avtorica uprizoritvene predloge in dramaturgije, pa je o predstavi Celjski vsi povedala: "Obiskovalci, ki bodo v tej izkušnji prevzeli vlogo prebivalcev mesta, so povabljeni na veliki dogodek ob podelitvi mestnih pravic. Na dogodku jih pričakajo poglavitni akterji epohe celjskih grofov: Herman Celjski, Friderik II., Veronika Deseniška, Barbara Celjska, Ulrik II.. V večini jih igrajo umetniki, ki izvirajo iz Celja ali pa so s Celjem povezani preko ustvarjanja: Tina Gorenjak, Renato Jenček, Urša Rupnik, Luka Bokšan in Luka Ostrež." 

Dveurno ceremonijo ob podelitvi mestnih pravic, zakusko in zabavo bo naenkrat lahko doživelo le 150 obiskovalcev. "V štirih skupnih in več kot 20 posamičnih prizorih po celotnem grajskem poslopju se bodo znane zgodbe mogočnih celjskih grofov mešale skozi dramske prizore, fizične performanse, avtorsko glasbo Leona Firšta in grajska presenečenja." Cena vstopnic je temu primerna, zdaj jih je mogoče dobiti po 46 evrov, v zadnjem trenutku pa bodo za deset evrov dražje. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta