Ludvik Pandur razstavlja tudi v Celju

M. H.
14.03.2022 14:41

Ob retrospektivi v Umetnostni galeriji Maribor Ludvik Pandur ta čas razstavlja del svojega bogatega opusa tudi v celjski Kvartirni hiši.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ludvik Pandur: Sence moje prisotnosti, z razstave v Kvartirni hiši 
Kvartirna hiša

Ob veliki retrospektivi Ludvika Pandurja v Umetnostni galeriji Maribor, ki je na ogled od 27. novembra lani do 27. marca letos in ponuja pregled neprekinjene ustvarjalne prakse mariborskega akademskega slikarja od začetka sedemdesetih let do danes, je od 4. marca na ogled razstava avtobiografskih podob Ludvika Pandurja v Celju, v Kvartirni hiši. Kot dokaz izjemnega ustvarjalnega genija slikarja in mnogoplastnosti njegovega bogatega opusa.

Naslov razstave je Sence moje prisotnosti, na ogled pa bo do 31. marca. Kuratorka Alenka Domjan je razstavi na pot zapisala, da v avtobiografski zgodbi Ludvika Pandurja "biva metafora njegovega življenja - iluzija v ploskem barvnem prostoru, ki sicer v slikarskem zapisu ustvarja privid, a hkrati govori o realnosti življenja. Ta paradoksalni dualizem fizično prisotnega in odsotnega vizualno otipljivega in hkrati izgubljenega v od svetlobe ožarjenih silhuetah figur postane intimni zaslon umetnika in hkrati simbolična projekcija naše družbe." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta