Na ponovljeni razpis za direktorja Kina Šiška prispele tri prijave

STA
05.04.2024 14:18

Prejšnji razpisi so se končali brez opravljene izbire.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Crnkovič

Na že tretji razpis za direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška so prispele tri vloge, je poročal portal N1. Z vlogami, tudi tistimi, ki so bile morda še oddane pravočasno in bodo še prispele, se bo pristojna komisija na Mestni občini Ljubljana seznanila na seji 17. aprila, ko bo tudi odločala o nadaljnjih postopkih.

Na mestni občini za portal niso razkrili, kdo se je prijavil, je pa kandidaturo potrdil trenutni v. d. direktorja  Mitja Bravhar, ki se je za mesto direktorja že potegoval na prvem razpisu, ko ni bil izbran nihče od kandidatov. Kot je zapisal portal, je Bravhar lani jeseni sledil pozivu ljubljanskega župana Zorana Jankovića in kandidaturo umaknil, za ponovno prijavo pa se je odločil, ker meni, da je njegova kandidatura v prid verodostojnosti in nadaljnjega dobrega dela Kina Šiška.

Portal sicer ugiba, kdo bi se še lahko prijavil na razpis. Omenja aktualnega direktorja Slovenskega mladinskega gledališča Tiborja Miheliča Syeda, ki naj bi ga na tem delovnem mestu videl ljubljanski župan Zoran Janković. Mihelič Syed se je sicer prijavil na drugi razpis, vendar je nato od kandidature odstopil. Takrat je pojasnil, da se je prijavil transparentno, javno in odgovorno, vendar obžaluje, da so se v javnosti pojavili dvomi o legitimnosti njegove kandidature. Strokovni svet zavoda je k njegovi kandidaturi dal negativno predhodno mnenje ne zaradi kandidata, temveč zaradi postopka izbora. Mnenje sicer ni zavezujoče.

Za Slovensko tiskovno agencijo je Mihelič Syed potrdil, da se je prijavil na tretji razpis. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta