Nedeljski koncert v enem terminu: Ne 2 x 44, ampak 132

mh
03.06.2020 14:58

Namesto dveh terminov koncerta komornega cikla Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor z Žigo Brankom in Petrom Ilićem v dvorani Union en sam, večerni termin za vse abonente hkrati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvorana Union bo spet oživela.
Andrej Petelinšek

Zaradi zvišanja omejitev zbiranja v javnih prostorih do 200 ljudi lahko, upoštevajoč pravila razdalje, število glasbenikov in našega osebja, sprejmemo v dvorano Union 132 poslušalcev. V tem obsegu lahko sprejmemo vse abonente Komornega cikla, ki jim v nedeljo, 7. junija, omogočamo obisk četrtega koncerta cikla - prvotno za 25. marec načrtovani recital violinista Žige Branka in pianista Petra Milića," je sporočila vodja Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor Barbara Švrljuga Hergovich. Prvotno so nameravali organizirati dva nedeljska koncerta s po 44 obiskovalci.
Zdaj so se odločili, da izvedejo nedeljski koncert v zgolj enem terminu, običajnem večernem ob 19.30. Če bo povpraševanje po vstopnicah vendarle večje, bodo z veseljem premislili o dodatnem terminu.
Za obisk koncerta veljajo pravila, ki bodo aktualna tudi za druga javna mesta. Stoli bodo razporejeni tako, da bo upoštevana predpisana varnostna razdalja, garderoba pa bo v izogib gneči v avli izjemoma zaprta. V vsakem primeru naprošajo obiskovalce, da s seboj prinesejo masko; za vse druge napotke pa bo poskrbelo osebje Narodnega doma Maribor, ki je dobro informirano in pripravljeno. Za sabo imajo že izkušnje nekaj pokoronskih predstav. Na vseh teh dogodkih se je doslej izkazalo, da so ljudje dogajanje v živo močno pogrešali in so kljub novim pravilom zelo uživali.
Koncertna izkušnja bo zagotovo še zmeraj precej drugačna, kot smo jih vajeni, pa vendar bo že zelo blizu tisti pravi skupni koncertni izkušnji v običajnih razmerah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta