Nejc Kamplet prvonagrajenec na Dunaju

mh
16.06.2019 20:01

Na pianističnem tekmovanju Hildegard Maschmann- Stiftung mariborski pianist dosegel najvišje priznanje, prvo nagrado v višini 12.000 evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Kamplet na koncertu v viteški dvorani mariborskega gradu ob obletnici mariborskega nastopa Franza Liszta
Andrej Petelinšek

Po prestižni prvi in posebni nagradi Evrope za najboljšega pianista na 6. mednarodnem tekmovanju Young academy award v Rimu pred tremi leti je mariborski pianist Nejc Kamplet osvojil še eno vidno priznanje. Udeležil se je pianističnega tekmovanja Hildegard Maschmann-Stiftung, ki podpira mlade koncertne pianiste in poteka vsaki dve leti na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Na tekmovanju so sodelovale Univerza za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, Univerza za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, Univerza Mozarteum za glasbo in upodabljajočo umetnost v Salzburgu, privatna univerza za glasbo in umetnost na Dunaju ter Univerza Brückner v Linzu. Vsaka izmed teh univerz lahko izmed svojih študentov izbere največ dva najboljša pianista, ki študirata v različnih študijskih smereh in morata biti že v vsaj drugi polovici svojega študija, tako da lahko sodeluje največ deset pianistov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta