Podeljene nagrade Tantadruj

mh
20.05.2020 17:00

Primorsko gledališko nagrado za življenjsko delo je prejela kostumografinja Marija Vidau, za igralske stvaritve Jurij Drevenšek, za predstavo pa Šest oseb išče avtorja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jurij Drevenšek
Andrej Petelinšek

Predsinoči so na youtube kanalu Gledališča Koper in na preostalih spletnih profilih SSG Trst in SNG Nova Gorica pripravili virtualno razglasitev letošnjih dobitnikov primorske gledališke nagrade Tantadruj. Razglasitev je povezovala tržaška igralka Lara Komar, scenarij je pripravil Danijel Malalan, režiser virtualne razglasitve je bil Jaka Ivanc. Tantadruja za življenjsko delo je prejela kostumografinja Marija Vidau. Tantadruja za igralsko stvaritev je prejel igralec Jurij Drevenšek za vlogo radijskega novinarja v drami Na valovih Saše Pavček, v režiji Alena Jelena ter koprodukciji SSG Trst in ŠKUC gledališča v sodelovanju s Cankarjevim domom. Nagrado Tantadruj za najboljšo predstavo sezone pa je prejela predstava Šest oseb išče avtorja v režiji Paola Magellija in produkciji SNG Nova Gorica.
Za gledališke dosežke je prejela nagrado še ekipa pod vodstvom Jake Ivanca, dramaturginje Ire Ratej in tehničnega vodje Iva Štokoviča za niz spletnih bralnih uprizoritev Cankarjevih dram v projektu Gledališče za maturo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta