Podeljene nagrade ZIZ festivala

STA, MMAJ
17.10.2022 15:55

S podelitvijo nagrad najbolj zaslužnim na mariborski alternativni gledališki sceni se je v soboto v Mariboru sklenil ZIZ festival.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Društvo ZIZ festival prireja, da bi osvetlil pozicijo alternativne gledališke produkcije v mestni občini Maribor. 
Igor Napast

Nagrado ZIZ za najbolj egotripovsko predstavo je prejel Vito Weis (Slaba družba), nagrado za serijsko padanje so namenili predstavi Slava Klavora - Spomenik, nagrado za slovensko nelagodje ŠtudenTeatru za Potico brez rozin, za individualno igro v tej predstavi pa so nagradili Jakoba Podjavorška. Nagrado ZIZ za predstavo sta si tokrat zaslužili kar dve, Slava Klavora - Spomenik in predstava ŠtudenTeatra Coven - kongres čarovnic, nastopajoči v slednji so tudi prejemniki nagrade za kolektivno igro. Za režijo so nagrado podelili Viktorju Megliču (Slava Klavora - Spomenik), Nagrado ZIZ za prste obliznit pogostitev je prejela predstava Nekateri so za fejk, za najbolj provokativno predstavo pa so razglasili Spols/zke zadeve. Nagrado scene sceni, stanovsko nagrado ZIZ, pa je prejela predstava Potica brez rozin.

Nagrado za pomemben doprinos k razvoju alternativne gledališke scene v Mariboru - prstan ZIZ ​so namenili Uradu za kulturo in mladino Mestne občine Maribor. Strokovno komisijo sta letos sestavljali uveljavljeni gledališčnici Zala Dobovšek in Sara Šoukal, so sporočili iz društva ZIZ. Društvo ZIZ festival in gala podelitev teh nagrad prireja, da bi osvetlil pozicijo alternativne gledališke produkcije v mestni občini Maribor. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta