Polnoletna Platforma

kr
29.08.2024 06:10

Danes se bo s predstavo Gracije italijanske koreografinje Silvie Gribaudi odprla letošnja 18. Platforma sodobnega plesa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uradno odprtje festivala bo z večkrat nagrajeno predstavo Gracije. 
Claudia Borgia Bruschini

"Od mladostnikov se ponavadi zahteva sprejemanje večje odgovornosti, ki jih od njih pričakuje širša družba. Kaj se pričakuje od festivala, ki je postal polnoleten? Odgovornost? Ali še večjo stabilnost? Prepoznavnost? Ali zgolj pripravljenost na vse večje izzive in priložnosti ter raznolike izbore?" se je pred začetkom 18. Platforme sodobnega plesa spraševala umetniška vodja festivala Mojca Kasjak

Do sobote, 31. avgusta, se bo na več prizoriščih zvrstilo deset plesnih, glasbenih in gibalnih dogodkov, ob osrednjem festivalskem programu, ki bo v Lutkovnem gledališču Maribor, bodo spremljevalni plesno-glasbeni dogodki tudi na prostem. 

"18. Platforma sodobnega plesa zagotovo pušča in beleži sledi sodobne plesne umetnosti v premisleku kuriranega programa, povabljenih gostujočih predstavah, v inovativni in kompleksni programski strukturi, v festivalskih produkcijah in koprodukcijah, v sodelovanju s partnerji in nenazadnje v svojem bistvu. Je platforma za umetnike, za sodobno plesno umetnost in za razvoj občinstva. Ko se veličina sodobno plesnih umetniških del kot kulturna ponudba ponuja in razpira nove svetove, ko se zdi, da je prešla in ko ne pokaže nič več, razen svojega prehajanja … takrat nastopi vidnost nevidnega ali vidnost prehajanja," je še zapisala Mojca Kasjak. 

Že včeraj je v Sodnem stolpu nastopila Ana Klajnšček, slovenska plesalka in koreografinja s solo performansom Ona. Program festivala najdete na   http://www.festivalplatforma.si/program/

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta