Različni, odlični, mladi

mh
08.01.2021 18:00
Na prvi razstavi v Galeriji Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov se predstavljajo ustvarjalci na začetku poti - Mladi umetniki 2020
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Martin Fujan: Trop divjih prašičev, gvaš
ZDSLU

V Galeriji Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) v Ljubljani je na ogled skupinska razstava, ki je bila zaradi pandemije predstavljena z lanskega leta na začetek letošnjega. Žal so od včeraj vnovič zaradi pandemije zaprte galerije in muzeji, a razstavo je mogoče videti na spletu www.zdslu.si. Prva letošnja razstava ZDSLU je posvečena mladim, perspektivnim avtorjem na začetku ustvarjalne poti, njen naslov je Različni, odlični. Mladi umetniki 2020. Predstavljajo se Bernarda Conič - Nibera, Damir de Simone, Domen Dimovski, Martin Fujan, Dalea Kovačec, Anja Kužnik, Slađana Matić Trstenjak, Maruša Mazej, Tina Mohorović, Nina Nenadović, Neža Perovšek, Anja Podreka, Anja Seničar, Matej Strojan in Klemen Zupanc.

Anja Podreka: Med svetlobo in temo, akril na platnu
ZDSLU

To so zvečine še neuveljavljeni avtorji, ki delujejo po vsej Sloveniji. Kustos razstave je akademski slikar, likovni teoretik in pedagog dr. Jurij Selan. Razstava bo na ogled do 29. januarja na spletu, po sprostitvi ukrepov pa tudi v živo. Med 33 prijavljenimi avtorji na razpis ZDSLU je dr. Selan izbral petnajst zelo različnih mladih umetnikov različnih zvrsti.

Slađana Matić Trstenjak: Rdeči dež, mešana tehnika na platnu
ZDSLU
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta