Seks z neznanci odpira ptujsko gledališče

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
09.06.2020 15:55

Igralca Helena Peršuh in Domen Valič skupaj z režiserko Renato Vidič napovedujeta vračanje pristnega človeškega stika na slovenske gledališke odre

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Helena Peršuh in Domen Valič v predstavi Seks z neznanci 
Mestno Gledališče Ptuj

V Mestnem gledališču Ptuj bo jutri, v sredo, še zadnja letošnja premiera, tokrat Sex with strangers, v slovenskem prevodu Seks z neznanci Laure Eason v režiji Renate Vidič. Kot so zapisali v gledališkem listu, bo besedilo, ki ga lahko označimo za komedijo, prežeto z ljubezensko dramo, na slovenskem odru uprizorjeno prvič. V igri Helene Peršuh in Domna Valiča spremljamo zanimiv in dinamičen odnos, poln preobratov med Olivijo (39 let, nato 41), ki je pametna, seksi, na videz močna, zna prikriti krhkost, občutljivost, ranljivost, in 28-letnim Ethanom (nato 30 let), ki je zelo karizmatičen, seksi, navajen biti v centru pozornosti. Oba sta pisatelja.
Ona nerealizirana v svojem poslanstvu, po neuspeli prvi objavi piše zase. On je čisto nasprotje, zelo popularen in uspešen pisatelj, je pisateljska zvezda, ki je zaslovel s pisanjem memoarov na blogu, ki nosi tudi naslov dramskega besedila. Ethan Olivijino pisanje pozna in ga zelo ceni. Zgodba se sprva dogaja v ruralnem Michiganu v bead & breakfast penzionu, kjer se protagonista po naključju spoznata in zapleteta v burno razmerje.

Ustvarjalci predstave Seks z neznanci: od leve Peter Srpčič, Domen Valič, Helena Peršuh, Renata Vidič in Diana Koloini  
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta