Triptih mladih umetnic v Stari elektrarni

mh
11.06.2020 14:25

Uprizoritvene umetnice mlajše generacije na presečišču umetnosti in ekologije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za narodovo zdravje, zabavna monodrama o koronakrizi v režiji Brine Klampfer 
Nada Žgank

V okviru mednarodnega projekta ACT – Art, Climate, Transition, ki povezuje umetnost s širšo tematiko ekologije in družbenih sprememb, so v zavodu Bunker povabili k sodelovanju tri uprizoritvene umetnice mlajše generacije – Tery Žeželj, Brino Klampfer in Niko Švab. Vsaka je k sodelovanju povabila še sodelavce in ustvarili so Triptih dveh predstav in avdio-vizualne instalacije Arhiv samozadostnosti. Predstavi in instalacija so bile v Stari elektrarni včeraj in danes, 10. in 11. junija.
V Arhivu samozadostnosti se avtorici Ivana Vogrinc Vidali in Tery Žeželj sprašujeta, "kdo smo mi, ki smo ustvarili okoljsko krizo, kdo smo mi, ki jo občutimo, in čigav svet je svet, ki se končuje". Besedila interpretirajo Benjamin Jeram, Klemen Kovačič, Nika Vidic in Eva Stražar.
Zabavna monodrama Za narodovo zdravje v režiji Brine Klampfer in dramaturgiji Urše Majcen reciklira koronadogajanje zadnjih mesecev. Zabavni improvizator je bil Peter Frankl s prijatelji.
Predstava Trans-Plant avtorjev Luke Martina Škofa in Nike Švab ter sodelavke Petre Veber tematizira ključne besede današnjosti, kot so med drugim ekologija, trajnostni razvoj, recikliranje, pa antropocentrizem, tragedija, gledališče ... Predstavam in intslaciji bo nocoj sledil Zbor za publiko, moderatorka bo Katarina Stegnar. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta