Umrl je igralec Miloš Battelino

DR
21.12.2023 14:25

Od leta 1996 do upokojitve je bil član ansambla Drame SNG Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz predstave Lepa Vida, na fotografiji skupaj z Nejcem Ropretom. 
Janko Rath

V 71. letu je umrl gledališki in filmski igralec Miloš Battelino. Član ansambla Drame SNG Maribor je bil od leta 1996 do upokojitve. Bil je dobitnik številnih nagrad, nastopil je tudi v filmih  Splav meduze, Razseljena oseba, Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica, Trije prispevki k slovenski blaznosti, Do konca in naprej, Triangel, Carmen, Petelinji zajtrk. 

19. januar 2001 - Battelino Miloš, igralec
Janko Rath

Rodil se je leta 1953 v Ljubljani. Z družino se je leta 1956 preselil v Beograd, ki je Milošu ostal v spominu po živalskem vrtu in kotalkanju na trgu Doma sindikatov (kjer je bilo kotalkanje prepovedano, a zato toliko bolj zanimivo). Leta 1963 se je družina preselila v Maribor, kjer je Miloš začel obiskovati peti razred OŠ Bojana Ilicha. Leta 1974 se je vpisal na AGRFT, kot absolvent akademije se je zaposlil v goriškem gledališču, ki ga je, zaradi povabila v Slovensko mladinsko gledališče v Ljubljani, zapustil leta 1982. Od leta 1996 je bil zaposlen v Drami SNG Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta