Večerova nagrajenka je Maša Grošelj

Matic Majcen Matic Majcen
14.10.2022 18:01

V Gledališču Celje so že trinajstič zapored podelili Večerovo nagrado za igralske dosežke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maša Grošelj na podelitvi Večerove nagrade v Gledališču Celje 
Mediaspeed/SLG Celje

Strokovna žirija je igralki Maši Grošelj nagrado podelila soglasno, in to za dve vlogi iz sezone 2021/22 – za vlogo v uprizoritvi Klinc Mika Bartletta v režiji Petra Petkovška in za vlogo Sofie v uprizoritvi Dolg Alexandre Wood v režiji Juša Zidarja. Žirijo so letos sestavljale Saša Pavček (predsednica), Petra Vidali in Nina Šorak, ki je na odru celjskega gledališča tudi prebrala utemeljitev nagrade.

"Obe vlogi je odigrala naravno, zanesljivo, natančno in z občutkom za soigro. Zlasti v uprizoritvi Dolg nas je očarala simbioza Maše Grošelj in prav tako odlične Lučke Počkaj. Obe nagrajeni vlogi Maše Grošelj ostajata v spominu, saj sta močni in ranljivi, polnokrvni, predvsem pa iskreni. Mašina lika sta različna, pa vendar imata skupno jedro. To je žareča ženska energija, ki s prodorno sporočilnostjo in z množico občutij nagovarja občinstvo. Igralka na odru živi v vseh odtenkih ženske duše, izžareva jo s polnostjo čutov, čustev, misli in intuicije. Odrska prezenca Maše Grošelj priča, da mlada igralka s svojim talentom in disciplino raste v močno, karakterno in tenkočutno umetnico, ki pri svojem delu išče čistost. Občinstvo zato lahko občuti njeno predanost poklicu in osebno dostojanstvo," so zapisali. 

Maša Grošelj je Večerovo nagrado prejela za dve vlogi iz sezone 2021/22. 
Jaka Babnik

Maša Grošelj je študij na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani začela leta 2012 pod mentorstvom Matjaža Zupančiča in Branka Šturbeja. Leta 2015 je prejela študentsko Severjevo nagrado za vlogo Gospe Smith v produkciji VI. semestra Plešasta pevka v režiji Nine Ramšak.  

Po končanem četrtem letniku študija je sodelovala pri predstavi Beraška opera v režiji Vita Tauferja v SNG Nova Gorica, pri predstavi Barufe prav tako v režiji Vita Tauferja v koprodukciji SNG Nova Gorica, Gledališča Koper, SSG Trst in Istrskega narodnega gledališča – Mestnega gledališča Pulj, pri predstavi Norčije v spalnicah v režiji Katje Pegan v Gledališču Koper, prav tako pa je vskočila v predstavo iCankar v režiji Maruše Kink in koprodukciji Zavoda Margarete Schwarzwald, Cankarjevega doma in Mestnega gledališča Ptuj. Članica ansambla SLG Celje je od decembra leta 2018.

Nagrado je igralki v imenu časopisne hiše Večer podelil novinar kulturnega uredništva Matic Majcen po premierni uprizoritvi komedije ameriškega pisatelja Williama Missourija Downsa Poglej me! Pod to "zabavno komedijo, polno preobratov, nenadnih naključij in absurdnih nesporazumov", kot so jo opisali pri celjskem gledališču, so se podpisali režiser Luke Marcen, prevajalka Tina Mahkota, dramaturginja Tatjana Doma, nastopajo pa Žan Brelih Hatunić, Lucija Harum, Lovro Zafred, Aljoša Koltak, Đorđe Dimitrijević in David Vitez. (mmaj)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta