Vse o Maistru - javno in zasebno

Maister skozi oči tistih, ki so se profesionalno srečevali z njim, v založništvu Domovinskega društva generala Rudolfa Maistra Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pričevanja o kompleksni recepciji tega pomembnega poglavja slovenske zgodovine
DDGRM

Ob sklepu Maistrovega leta je Domovinsko društvo generala Rudolfa Maistra Maribor izdalo spominski zbornik Dragi Maister, na te mi bo spomin ... Enaindvajset avtorjev piše o generalu in pesniku skozi svoj osebni, profesionalni odnos do človeka, ki je bil, kot pravi predsednik društva Aleš Arih, predolgo zamolčevan. Cela vrsta izvirnih, berljivih prispevkov avtorjev, ki vsi izhajajo iz osebnih izkušenj in odnosa do Maistra in njegovih zgodovinskih dejanj, priča o kompleksni recepciji tega pomembnega poglavja slovenske zgodovine. Prav osebni pogledi na materijo so dodana vrednost te spominske knjižice, ki ni imela ambicije strokovnega prispevka k jubileju. Gre za simpatično "memoaristiko", ki bo zagotovo deležna prijaznega sprejema bralcev.
Strokovni sodelavec knjige in eden od avtorjev dr. Marjan Toš je zapisal, da je ostalo še mnogo neraziskanega in neodkritega, povezanega z Maistrom. Zlasti njegovo vojaško udejstvovanje na Koroškem še terja nove študije. Maister je šele v samostojni Sloveniji doživel objektivno in pravično zgodovinsko vrednotenje, kar pa še vedno ne velja za njegove sodelavce in borce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta