Zveze v GT22: Rob Canning in Tomaž Grom

kr
10.06.2020 06:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rob Canning in Tomaž Grom
GT22

Nocoj ob 20. uri se bosta v GT22 v programskem sklopu Zveze predstavila glasbenika Rob Canning in Tomaž Grom. Šlo bo za avdiovizualni dogodek, kreiran s tako imenovanim iMšturmentom - "hkrati kolekcija zvočnih in videoposnetkov glasbenikov, ki razvijajo osebni glasbeni jezik, in avdiovizualni eksperimentalni inštrument".
Rob Canning je irski računalniški glasbenik, skladatelj in učitelj. Središče njegovega dela sta tehnologija in medmrežje, s poudarkom na razvoju programske opreme in DIY-metodologij. Po 15 letih v Londonu, kjer je doktoriral iz glasbene kompozicije in predaval v okviru Network Media Arts, zdaj deluje med Mariborom in Halozami. Z družino razvija podeželski projekt in umetniški rezidenčni prostor, medtem ko v Mariboru z eno nogo ohranja vez s hackspacom v transnacionalni gverilski umetniški šoli (TGAS). Tomaž Grom glasbo dojema kot medij komunikacije, ne kot estetski užitek. Išče razloge za muziciranje. Brezkompromisno drega v aktualni družbeni prostor. Glasba je zanj iskanje, so nepojasnjena vprašanja, pretakanje zamisli, negotove situacije. Kompozicija je improvizacija. Improvizacija mu daje prostor, da odbluzi, da dela napake, da se izgublja in iznajdeva intrigantne rešitve. V improvizaciji težave rojevajo razmisleke in odpirajo nove poti. Pogreša poglobljeno in kompleksno refleksijo. Je ustanovitelj in programski vodja Zavoda Sploh, ki se ukvarja s produkcijo glasbenih in uprizoritvenih umetnosti ter z izobraževanjem in založništvom. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta