(FOTO) Ne morete na safari? Potem povabite safari domov

Kvadrati
14.01.2022 04:00

Pogled na romantični sončni vzhod nekje v stepi ali na robu džungle zlahka navdihne marsikoga med nami. Safari slog pooseblja pustolovščino, obljublja doživetja in pobeg iz vsakodnevne rutine. Greste zraven?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Komar

Verjetno prepogosto enačimo safari slog kar s kakšnimi kičastimi živalskimi podobami in poceni dekoracijo, ki izžareva prav toliko sloga kot kakšna obljudena študentska sobica. Scene iz filma Indiana Jones so primerne le za kakšen tematski park in tudi lovska soba, polna lovskih trofej, ni to, o čemer pišemo tokrat. Resno opremljanje v sodobnem safari slogu namreč presega plehke koncepte. Če ste se morda doslej izogibali temu tematskemu dekorju, ker ne verjamete, da izraža vaš osebni slog, potem je morda čas, da ga bolje spoznate in se malce sprehodite tudi po divjini.

Kot bi pravkar pripotovali v kenijsko višavje, kjer so vam v šotoru odložili starodobne kovčke in odprli potovalno omaro z vsem, kar potrebujete, da razkužite grlo.
Authentic Models

Dober dan, Afrika

Eksotičen, romantičen in malo rustikalen safari slog slavi naravo. V barvah afriške stepe, med katere spadajo tudi rdeča, oranžna in rumena, ki jih najdemo v sončnem vzhodu, pa črna in bela, ki ju ponosno nosijo zebre, se ponujajo kombinacije s pohištvom iz naravnih materialov in naravnimi dodatki: lesenimi skledami, pletenimi košarami, sedeži iz ratana in pohištvom iz trdega lesa ter seveda bujnim zelenilom tropskega rastlinja. Afrika je celina izjemnih naravnih lepot, ki se kažejo v razkošnih barvah, temno zelenem rastlinju ter divjih, a hkrati izjemno očarljivih živalih.

Home Sense


Tudi izjemno raznolika človeška kultura je na afriškem kontinentu tako pristna, da nam je bila Evropejcem od nekaj privlačna. Ko boste končali preobrazbo svojih prostorov, se boste zleknili v naslanjač, si natočili koktajl in se prepustili romantično-pustolovskemu vzdušju, kot bi bili pred kakšno luksuzno safari kočo na robu afriškega rezervata ob sončnem zahodu. Nas je zaneslo? Ne nujno.

Afriški klobuk iz perja simbolizira blaginjo, moški, ki ga nosijo, pa so prepričani, da prevzamejo s klobukom na glavi tudi nekatere lastnosti ptic. V naših krajih takšnega klobuka zagotovo ne boste opazili na človeški glavi, zato pa ga notranji oblikovalci vse pogosteje uporabijo kot stensko dekoracijo.
Audenza


Stene, dodatki in dekoracija

Tapete danes ne poznajo omejitev, lahko posežete po kakršnihkoli safari ali džungelskih vzorcih, listju ali travah, lahko si poiščete motiv med fototapetami, katerih izbira je dandanes res bogata.

So pike na tapeti leopardje ali gepardje? Takšen slikovit vzorec na svojem krznu nosi leopard, medtem ko je gepard "zgolj" pikcast, zato pa je najhitrejši v kraljevski tekaški disciplini.
Paper Chase


Izbor motiva naj bo prepuščen vašemu okusu, a ne pozabite na prej našteta pravila. K vzdušju bo zagotovo pripomogla še kakšna afriška obredna maska, morda kakšna stoječa ali obešena ptičja kletka, lahko seveda tudi prazna. Poceni stvari, ki lahko dosegajo velike učinke, so običajno manjši dodatki. Čeprav so zelo pomembni, naj jih vseeno ne bo preveč. Imejte pred očmi, da je ta slog v bistvu preprost, urejen ​interier ne prenese prenasičenosti barv, prav tako ne močnih vzorcev in ne prevelike gneče predmetov. Dobrodošle so glinene posode, pletene košare, afriški kipci, fotografije s podobami afriške pokrajine ali kakšen drugi vam ljub afriški motiv ... Ko bo vse urejeno in opremljeno, bo videti odlično, v to ne dvomimo.

Porcelanasta belina izžareva eleganco in v trenutku razkrije, da ne gre za pravo trofejo, temveč dekoracijo iz sodobnih materialov. Takšen nosorog se lepo poda v prostor z dobro ohranjenim starim pohištvom.
Arthouse


Za nekatere rastline morda v stanovanju nimate idealnih pogojev.
Komar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta