Hit med fasadnimi oblogami: Za videzom lesa se skriva trajnost tega materiala

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
16.10.2024 13:39

Ko opazujemo alu-les fasado, lahko skoraj začutimo tišino gozda, mehkobo naravnih materialov in povezanost z zunanjim svetom – vse to brez skrbi, da bi čas izbrisal njihovo lepoto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dekorativno alu-les fasadno oblogo odlikujejo naravna lepota in neverjetna obstojnost. 
Elšnik/Guardi Slovenija

Tudi največji ljubitelji lesa se zavedajo, da se lesene fasade sčasoma postarajo, posivijo, in če jih ne vzdržujemo, izgubijo svoj prvotni sijaj. Je torej les tisti naravni element, ki ga zares iščemo za zunanjost hiše? Ali pa hrepenimo po brezčasni lepoti, ki ne zahteva nenehne skrbi?

Guardi alu-lesena fasada je odgovor na to dilemo. Aluminij, material, ki je po svoji naravi odporen proti vremenskim vplivom, se združuje z videzom lesa, da bi ustvaril ravnovesje med obstojnostjo in lepoto. Dekorativne fasade, izdelane iz tega materiala, se ne spreminjajo, ne zahtevajo barvanja ali popravkov. Ostanejo, kot so bile ustvarjene, s stabilnostjo, ki presega čas. Morda je prav to tisto, kar nam danes manjka: občutek trajnosti in zanesljivosti v svetu, ki je nenehno v gibanju. Ko gledamo alu-les fasade, občutimo umirjenost, saj vemo, da bo njihova lepota trajala dolga desetletja.

Elšnik/Guardi Slovenija

Za nove, a tudi starejše hiše

Dekorativne aluminijaste fasadne obloge, sestavljene iz lahkotnih aluminijastih letvic, so preproste za vgradnjo in obenem odražajo elegantno rešitev za lepši videz stavb.

Da bi v celoti izkoristili njihove prednosti, je najbolje, da se za aluminijaste letvice odločite že pred izdelavo fasade na hiši. Na ta način lahko mojstri iz podjetja Elšnik, d.o.o., pripravijo podkonstrukcijo, na katero se letvice enostavno pritrdijo z vijaki, ki ostanejo povsem skriti.

Seveda se lahko dekorativne aluminijaste fasade namestijo tudi na že obstoječe objekte ali starejše stavbe. To zahteva nekaj dodatnega dela, saj je treba podkonstrukcijo sidrati skozi izolacijo, a rezultat je enako trden in stabilen.

Elšnik/Guardi Slovenija

Imenitne tudi za teraso

Ne samo, da alu-les letvice polepšajo vhod, ampak so idealne tudi za napušče nad teraso ali druge dele hiše. Z njimi lahko ustvarite poenoten videz, ki je hkrati trajen in odporen proti vremenskim vplivom.

Dekorativne aluminijaste fasade, zaradi svoje trdnosti, omogočajo varno pritrditev dodatkov, kot so viseče košare z rožami ali okrasni venčki, ki popestrijo vhod in dodajo toplino domu.

Elšnik/Guardi Slovenija

Preprosto vzdrževanje in desetletja lepote

Inovativna tehnika prašnega barvanja in večslojni nanos barve, ki se dvakrat zapeče v peči, omogoča, da aluminijaste letvice z videzom lesa desetletja ohranijo svoj prvotni videz. Medtem ko les potrebuje stalno oljenje in barvanje, aluminij ostaja čist in z njim nimate skrbi. Ko se na alu-les letvicah nabere prah ali pajčevina, je vse, kar je potrebno, preprost poteg z metlo ali krpo, tako kot pri čiščenju aluminijastih vrat ali oken.

Elšnik/Guardi Slovenija

Barve po vaši želji

V družinskem podjetju Elšnik, uradnem predstavništvu za Guardi Slovenija, vam ponujajo bogat izbor aluminijastih letvic, kjer lahko izbirate med videzom smreke, bora, češnje ali hrasta. Posežete lahko tudi po širši paleti odtenkov po RAL-lestvici in se odločite za barvo, ki se bo najbolje ujemala s celotno zasnovo vaše hiše.

Elšnik/Guardi Slovenija


Aluminijaste letvice so s svojo enostavno namestitvijo in minimalnim vzdrževanjem nepogrešljiv element sodobne arhitekture. Idealne so za vse, ki želijo združiti prefinjeno estetiko s praktičnostjo vsakodnevne uporabe. S tem lahko naravni les ohranite v njegovem prvotnem okolju, v gozdu, medtem ko svoj dom oplemenitite z aluminijastimi letvicami, ki se ponašajo z izjemno trpežnostjo in elegantnim videzom.

Za več informacij obiščite www.alu-ograje.com ali pokličite na 040 502 999.

Elšnik/Guardi Slovenija

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.