Hosekra vstopa v novo dobo z novo halo v Slovenski Bistrici

Jasna Marin Jasna Marin
20.05.2024 09:20

Na Zadružni ulici 6 so odprli sodobno proizvodno-prodajno halo Hosekra Strehe, kar simbolizira korak naprej v zavezanosti podjetja k inovacijam in kakovosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na svečan dogodek so bili povabljeni sodelavci in številni poslovni partnerji podjetja Hosekra.
Gal Vivat

V prelepem spomladanskem popoldnevu, v četrtek, 16. maja, se je bistriško podjetje Hosekra slovesno podalo v novo obdobje svojega delovanja. Otvorili so sodobno in napredno proizvodno-prodajno halo, ki je bila nujna zaradi premajhnosti starih prostorov.

Hosekra je odprla novo proizvodno-prodajno halo v Slovenski Bistrici
Gal Vivat


"V tej hali bo sprva potekalo 20 odstotkov naše proizvodnje, z zaključkom druge faze, ki je načrtovana za jesen, pa bomo sem preselili celoten oddelek strešnih kritin," je razkril direktor podjetja Boštjan Hostej in ponosno dodal: "Upam si trditi, da imamo eno najmodernejših proizvodenj v tem delu Evrope."

Boštjan Hostej, direktor podjetja Hosekra
Gal Vivat

Zaposlili nove ljudi

Nova hala obsega 2500 m² pokritih površin in 2500 m² odprtega skladišča, v njej trenutno dela 15 ljudi, ob odprtju so na novo zaposlili štiri osebe, kar potrjuje tudi zavezanost k ustvarjanju novih delovnih mest.

V proizvodno-prodajni hali poteka izdelava strešnih kritin, obrob po naročilu do dolžine 8,2 metra ter proizvodnja žlebov in dodatkov za strehe in fasade. Boštjan Hostej je poudaril, da je višina investicije, vključno z novimi stroji in zalogo, dosegla 5 milijonov evrov.

Sodobna hala zagotavlja prostor za večjo zalogo strešnih in stenskih panelov, vijakov, folij, snegobranov, lesa in dodatkov za različne strešne kritine, kar podjetju omogoča hitro in učinkovito izpolnjevanje naročil strank.

Gal Vivat

Aktivni in inovativni že 35 let

Hosekra, ki letos praznuje 35 let uspešnega delovanja, je leta 1989 pri nas zaorala ledino s kovinskimi kritinami, ki so bile do tedaj značilne predvsem za severne države. Ta prodor je omogočil razvoj podjetja, ki je skozi leta razširilo svojo ponudbo z inovativnimi in trajnostnimi izdelki.

V proizvodnji uporabljajo tri osnovne materiale: pločevino, vijake in panele. Pri izdelkih, kot so garaže, kuhinje in mobilne hiške, pa vključujejo tudi druge materiale, kot so okna in vrata. Mobilne hiške po želji kupcev tudi v celoti opremijo. S širjenjem svoje ponudbe in povečanjem skladiščnih kapacitet Hosekra stremi k še večji specializaciji in prepoznavnosti v tem delu Evrope.

Otvoritev nove hale je povezoval Denis Avdić.
Gal Vivat

Letos bodo na olimpijskih igrah v Parizu

Seveda pa je ime podjetja prepoznavno tudi širše. Leta 2018 sta Big Berry in Hosekra ob smučišču Alpensia v južnokorejskem mestu Pjongčang postavila Slovensko olimpijsko hišo. Podobna čast jih je doletela tudi letos, saj so ponovno izbrani za postavitev Slovenske olimpijske hiše, tokrat na Letnih olimpijskih igrah v Parizu.

S svojim nenehnim prizadevanjem za rast in s sprejemanjem novih izzivov podjetje Hosekra tako nadaljuje svojo pot inovacij in trajnostnega razvoja, kar utrjuje njihovo prepoznavnost na trgu in zavezanost k visoki kakovosti ter zadovoljstvu strank.

Gal Vivat


Gal Vivat


Gal Vivat
Gal Vivat
Gal Vivat
Gal Vivat
Gal Vivat
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta