Predstavljamo vam hiše, ki v trenutku prepričajo s svojo edinstvenostjo. Katera od njih vam je najbolj pisana na kožo?

Jasna Marin
17.11.2021 02:00

Premišljeno zasnovana hiša zagotavlja vse elemente brezskrbnega udobja in popolnega sožitja z naravo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lumar IG

Sodobno in po meri družine zasnovan dom je prostor, kjer se ustvarjajo najlepše zgodbe in zapisujejo najlepši spomini. Je kraj, v katerem se počutimo najbolj varne, saj nam pomeni zatočišče pred zunanjim svetom.

​Prvi korak do sanjske hiše

Zasnova in gradnja hiše je projekt, ki zahteva veliko načrtovanja, znanja, energije in pravih odločitev. Nekateri vidijo svojo željo po novi hiši kot prezahtevno nalogo in oddaljen cilj, ki ga bo težko doseči. V resnici pa so koraki do doma, izdelanega po vaši meri, enostavnejši, kot si predstavljate. Le prvi korak je treba narediti, poiskati prave strokovnjake, in že boste dobili pogum. Dobra rešitev za uresničitev želje po zdravem in udobnem domu se skriva v vrhunskih montažnih hišah Lumar. Podjetje namreč ponuja izjemno izbiro arhitekturno dovršenih hiš, ki so popolnoma prilagojene različnim bivalnim potrebam, željam in lokacijskim pogojem posamezne parcele. Za večje družine na podeželju, za mlade ali manj mlade pare in za vse, ki iščejo najsodobnejše estetske in gradbene rešitve.

Vse hiše in rešitve so zasnovane tako, da jih lahko prilagodijo individualnim željam in potrebam kupcev, upoštevajoč lokacijo in možnosti za primerno umestitev v okolje.

Lumar IG

Popolno udobje v sožitju z naravo

Poleg estetske komponente odlikujeta hiše Lumar tudi neomajna kakovost in inovativnost. Podjetje namreč zagotavlja skoraj ničenergijske objekte s trajnostnimi rešitvami, prilagojene zahtevam bivanja stanovalcev. Za trajnostne hiše velja, da porabijo manj energije in da v njihovem celotnem življenjskem ciklu nastaja manj izpustov toplogrednih plinov, okolju škodljivih snovi in odpadkov. Poleg dobrega občutka, ker smo naredili nekaj koristnega za naš planet, je trajnostno grajena hiša tudi prijetna za bivanje, zdravju prijazna in ne nazadnje energetsko in stroškovno učinkovita. Pri trajnostni gradnji v podjetju Lumar upoštevajo celotno življenjsko dobo hiše: od pridobivanja surovin, transporta, predelave materialov, postopka gradnje in same uporabe hiše do točke, ko je objekt treba odstraniti in po možnosti reciklirati ter znova uporabiti določene materiale.

​Dragoceni naravni material

Osnovni konstrukcijski material pri montažni gradnji je les, ki je obnovljiv vir z negativnim ogljičnim odtisom in ga je po gradnji mogoče reciklirati, medtem ko so pri klasični gradnji v uporabi materiali, ki jih je veliko težje reciklirati ali ponovno uporabiti. V primerjavi z drugimi materiali les zahteva manj energije že pri proizvodnji in predelavi, kar še dodatno prispeva k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov. Montažne hiše so v prednosti tudi z vidika postopka izdelave, saj je dela na terenu - in s tem škodljivih posegov v okolje - veliko manj kot pri klasični gradnji. Osnovno vodilo podjetja Lumar je stalen razvoj ob najvišji kakovosti končnega izdelka. Njihove hiše so skoraj ničenergijske, kar pomeni, da jim je uspelo ujeti vse, kar človek potrebuje za zdrav in udoben dom: funkcionalna zasnova, minimalna poraba energije in maksimalno bivalno ugodje. To je mogoče doseči le s skrbnim načrtovanjem, pravilnim projektiranjem in kakovostno montažo.

Hiša Lumar GreenLine prinaša intenzivno vez z naravo in dodaja nove dimenzije trajnostnega in okolju prijaznega bivanja.

Lumar IG

Hiše postajajo unikatni objekti

Sodobne hiše, za kakršne se odločajo posamezniki, pari ali družine, odlikujejo veliki in odprti dnevnobivalni prostori, ki omogočajo intenzivno druženje čez dan, in svetli prostori tako v pritličju kot v nadstropju. "Pomen dnevne svetlobe, ki jo dosegamo z velikimi steklenimi površinami, strešnimi okni in kakovostno tlorisno zasnovo, je pri projektiranju med izstopajočimi dejavniki, saj ljudje preživimo večji del časa v zaprtih prostorih. Danes praktično vsako hišo individualno prilagodimo njenim stanovalcem, zato postajajo hiše unikatni objekti. To pomeni, da si kupci želijo hišo, ki v svoji zasnovi sledi točno njihovemu življenjskemu slogu, hišo, ki omogoča kakovost bivanja z vidika energetske varčnosti in hkrati odraža kakovostno arhitekturno zasnovo. Ob tem si želijo tudi, da je zunanja podoba hiše edinstvena in sledi umestitvi v prostor," pojasnijo pri Lumarju.

Notranjost odlikujejo veliki in odprti dnevnobivalni prostori, ki omogočajo druženje.

Lumar IG

​Izberite tisto, ki vam je pisana na kožo

V podjetju Lumar v svojem arhitekturnem biroju kot tudi v sodelovanju s številnimi zunanjimi arhitekti snujejo hiše za vse okuse. Združili so jih v pet družin hiš: Lumar BlackLine®, Lumar Individual, Lumar GreenLine, Lumar Avantgarde in Lumar Classic. Sleherni projekt nagovarja kupce z različnimi odlikami, poleg tega vsaka hiša ponuja možnost za individualno obravnavo izbora materialov, stavbnega pohištva in dodatnih arhitekturnih elementov. Gre za ideje in standarde, ki omogočajo preobrazbo hiše v povsem individualno, arhitekturno skladno celoto po željah kupca. Danes so namreč vse hiše, ki jih zasnujejo pri Lumarju, individualno prilagojene željam in potrebam stanovalcev ter lokacijskim pogojem. Korak do vizualizacije vašega novega doma je nadvse preprost. Izberite hišo, ki se sklada z vašimi zahtevami, in se z mislimi podajte v prihodnost - zamislite si svoje življenje v sodobni hiši. Kje bo vaš najljubši kotiček? Na razkošni terasi ob travniku ali celo bazenu? V sodobni kuhinji, kjer boste uživali ob pripravi dobrot za partnerja ali vso družino? Morda na velikem kavču v svetli dnevni sobi z razgledom na čudovito okolico, ki vas obdaja ... Vedite, da so vsake sanje uresničljive. Le na prave strokovnjake se je treba obrniti, da skupaj z njimi ustvarite hišo svojih sanj.

Kje bo vaš najljubši kotiček? Morda v prostorni, svetli in zračni sodobni kuhinji, kjer boste uživali ob pripravi dobrot za družino?

Lumar IG
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta