Privlačna jedilna miza kot osrednji element doma

J. M.
24.04.2024 05:00

Jedilna miza ni le kos pohištva; je središče življenja v stanovanju ali hiši. Ob njej se družina zbere za obroke, prijatelji delijo zgodbe, otroci pišejo domače naloge, domači praznujejo ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Juntoo

Jedilna miza je zagotovo tisti kos opreme, ob katerem se marsikdaj odvijajo najdragocenejši trenutki v naših življenjih. Zato je izbira prave mize ključna za ustvarjanje prijetnega in funkcionalnega doma.

Narava ima sproščujoč, skoraj terapevtski učinek na nas. Zato ni presenetljivo, da v njej iščemo navdih za notranjo opremo. Notranji oblikovalci pri belgijskem podjetju Juntoo prinašajo ta umirjeni trend z organskimi oblikami, naravnimi materiali in otipljivim obrtniškim znanjem.

Juntoo

Materiali

Pri izbiri jedilne mize je eden prvih dejavnikov izbira materiala. Lesene mize so klasika. Prinašajo toplino, trpežnost in naravno estetiko, ki se odlično ujema z različnimi stili notranje opreme. Hrast, oreh, bukev in jesen so le nekateri izmed priljubljenih lesov, ki se uporabljajo za izdelavo jedilnih miz.

Mize s stekleno površino so elegantne in moderne, vendar tudi hladne. S svojim minimalističnim videzom odražajo preprostost in se lahko prilagodijo različnim prostorom. So odlična izbira za manjše jedilnice, saj lahko steklo vizualno odpre prostor.

Kovinske mize prinašajo industrijski videz in robustnost. So izjemno trpežne in primerne za sodobne in industrijske sloge interjerjev.

Mize, obdelane z materialom, imenovanim claylime, ki je sestavljen iz gline in apna, imajo videz betona. Takšne mize prinašajo v prostor dotik elegance in modernosti.

Juntoo

Oblike in velikosti

Pravokotne mize so klasična izbira, ki ponuja dovolj prostora za večje skupine ljudi. Okrogle so idealne za manjše prostore in spodbujajo bolj intimno vzdušje, saj vsak sedi v enaki oddaljenosti od središča mize.

Kvadratne mize so prilagodljive in se lahko uporabljajo v večjih ali manjših jedilnicah. Ovalne mize združujejo prednosti pravokotnih in okroglih miz, saj ponujajo veliko prostora, hkrati pa ohranjajo občutek pretoka.

Juntoo

Funkcionalnost in prilagodljivost

Današnje jedilne mize so pogosto več kot le pohištvo za obedovanje. Mize s predali ali vgrajenimi policami omogočajo dodatno shranjevanje, kar je koristno v manjših prostorih. Raztegljive mize so popolna rešitev za tiste, ki potrebujejo prilagodljivost; omogočajo razširitev za večje skupine in zmanjšanje za vsakodnevno uporabo.

Juntoo

Estetika in stil

Stil vaše jedilne mize naj odraža vaš osebni okus in dopolnjuje preostali del vaše notranje opreme. Klasične mize so odlična izbira za tradicionalne in rustikalne domove. Moderne mize ali takšne s edinstveno, naravno obliko ter elegantnimi linijami so primerne za sodobne prostore.

Barva in obdelava sta tudi pomembna dejavnika pri izbiri mize. Naravni toni so priljubljena izbira, vendar so na voljo tudi mize v različnih barvah in s posebnostmi, kot so beljen les ali starinsko obdelane površine.

Upoštevajte materiale, oblike, velikosti, funkcionalnost in stil, da boste našli mizo, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu in prostoru. Ne glede na to, ali iščete klasično, elegantno ali robustno mizo, se prepričajte, da bo vaša izbira odražala vas in vaše domače okolje.

Juntoo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta