Še zmeraj ročno odpirate garažna vrata?

Ba. V.
03.09.2024 06:00

Elektropogon z daljinskim upravljanjem ni le udobnejši, temveč zagotavlja tudi več varnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V slabem vremenu so garažna vrata z elektropogonom zagotovo dobrodošla.
Shutterstock

Garažna vrata, ki jih odpiramo ročno, vse bolj zamenjujejo taka z električnim pogonom odpiranja in zapiranja. Sploh v slabem vremenu je dobrodošlo, da nam ni treba stopiti iz avtomobila, da garažo odpremo ali za sabo zapremo, ko se odpeljemo od doma. S pametnimi sistemi pa je mogoče udobje in varnost lastnega parkirišča še povečati.

Nove tehnologije omogočajo voznikom številne prednosti: poleg daljinskega oddajnika, ki ga shranite v predal pred sovoznikovim sedežem ali na avtomobilskih vratih, je mogoče garažna vrata upravljati tudi preko aplikacije na pametnem telefonu ali tablici ali z glasovnimi ukazi. Dodati pa jim je mogoče tudi funkcije, ki povečajo varnost. Vgrajeni WLAN-modul poveže sistem z domačim omrežjem, tako da lahko vrata odpremo, zapremo in nadzorujemo od koderkoli. Pogon garažnih vrat pa lahko enostavno povežemo tudi s sistemi pametnega doma.

Garažna vrata je mogoče odpirati tudi preko aplikacije na pametnem telefonu.
Djd/sommer Antriebs- Und Funktechnik

Za več varnosti je tudi v garažna vrata mogoče vgraditi ključavnice, ki se odklepajo s prstnim odtisom ali številčno kodo. Svetila, ki se vklopijo na senzor, nam zagotovijo bolj varno hojo v temi, obenem pa preženejo morebitne vlomilce. Tudi nadzorne kamere lahko povežemo z aplikacijo na pametnem telefonu in tako tudi od daleč spremljamo, kaj se dogaja okoli hiše. Če zaznajo, da želi nekdo nepovabljen vstopiti v garažo, utripajoče luči in brenčeč zvok sprožijo alarm, ta pa se avtomatsko prikaže tudi v aplikaciji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta